Misom i koncertom Frama Kočerin proslavila 20. rođendan

Franjevačka mladež – Frama Kočerin, iz istoimene župe kod Širokog Brijega, u nedjelju je proslavila jubilarnu 20. godišnjicu osnutka.

Program je počeo predavanjem fra Mire Šege, prvoga duhovnoga asistenta i svjedočanstvom bivše framašice Željke Topić. Potom je održano misno slavlje u sklopu kojeg su bili obredi primanja i obećanja u Framu Kočerin. Misu je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina.

Tijekom svete mise pjevao je zbor sastavljen od svih naraštaja Frame. Za tu prigodi tiskana je posebna brošura o Frami Kočerin, a cijelo događanje je bilo pod geslom Veseli navjestitelji Tvoga kraljevstva.

Nakon mise i obreda u crkvi svečanost se nastavila ispred crkve svetih Petra i Pavla gdje je održan veličanstveni koncert duhovne glazbe.

Na sceni, u podnožju prikaza najvećeg lika svetog Franje na svijetu, smjenjivali su se glazba, dramski program i svjedočanstva. Nakon pozdrava predsjednice Frame Kočerin Mije Galić uslijedilo je prvo javno izvođenje nove pjesme Frame Kočerin, svojevrsne himne proslave, s nazivom Dođi i raduj se.

Pjesmu je napisao Jozo Mikulić te je u suradnji s Jelenom Sesar uglazbio.

Tijekom koncerta nastupili su: fra Luka Ćorić, Frama Kočerin, Jelena Skoko, Leron Lasić, Frama Čerin, Drina Dodig i fra Marin Karačić. Dramski komad su pripremili kočerinski framaši. Svjedočanstva su čitali Antonia Kvesić i David Udovičić.

Voditelji programa su bili Iva Ljubić i Matej Vukoja. Na kraju koncerta zahvalu je izgovorio fra Mario Knezović, župnik i duhovni asistent Frame Kočerin. Kraj koncerta je obilježio nastup svih izvođača i vatromet, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Župe Kočerin.

MISOM I KONCERTOM OBILJEŽENO 20 GODINA FRAMENa način koji Kočerin odavno ne pamti u nedjelju 13. rujna proslavljena je…

Posted by Župa Kočerin službeni profil on Monday, 14 September 2020

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.