Mišo Kovač: Odbijam stan Zdravka Mamića!

Nakon svih ovotjednih napisa, bombastičnih naslova i internetskih polemika o slučaju Kovač-Mamić, priča o Mamićevoj kupnji stana u Šibeniku na dar bolesnoj legendi hrvatske estrade dobila je jučer neočekivan obrat. Rano ujutro s rehabilitacije u Krapinskim toplicama javio nam se uzrujani Mišo Kovač te nam ekskluzivno objavio svoju odluku:

– Budući da se u ovoj državi samo krade, ja odbijam stan Zdravka Mamića, iako je to trebao biti dar i iako sam uvjeren da nitko u ovoj zemlji osim Miše Kovača ne bi odbio 100 ili 150 tisuća eura za stan! Budući da sam ja sam stvarao svoju karijeru i prodavao apsolutne rekorde ploča u svih šest država, meni taj stan ne treba, ali to neće pokvariti moje prijateljstvo s Mamićem. I kad igraju Real i Dinamo, navijat ću za Dinamo, a kad igra Hajduk, navijat ću za Hajduk – rekao je Mišo i dodao:

Bahati Goran Ivanišević

– A Zdravku ću, da se ne ljuti, objasniti kako jako poštujem njegovu gestu, ali da mi je ona stvorila samo probleme – jer meni je sada važno jedino zdravlje i ne smijem se živcirati. Ne mogu dopustiti da svaki fićfirić u ovoj zemlji povlači Mišu po ustima, da se sprda i Mišom Kovačem pere pod. I nadam se da će Zdravko to razumjeti. A Ivanišević neka brine svoje brige – Mišu Kovača nitko nije zaje…., pa neće ni sada na kraju života – ogorčen je bio Mišo.

Okidač mu je bila radijska emisija Antene Zagreb u kojoj je gostovao Goran Ivanišević te izjavio kako će on onda opremiti Miši stan malim kućanskim aparatima te mu kupiti toster ili sokovnik i darovati mu ih za novi “Mamićev stan” u Šibeniku. To je posebno povrijedilo Mišinu suprugu Lidiju Kovač koja nam je jučer revoltirano dodala:

– To je bilo vrlo ružno i nisko od Gorana Ivaniševića, kojega uopće osobno ne poznajemo, pa mu poručujem da si kupi bonton i nauči pravila lijepog ponašanja jer smatram da mu nedostaje kulture i znanja o pristojnom ponašanju i poštovanju drugih ljudi. Neka brine svoje brige i živi svoj život, a nas neka ostavi na miru – uvrijeđena je bila Lidija i u bijesu dodala:

– A ja ću bahatom Ivaniševiću osobno kupiti toster i sokovnik te mu ih darovati, pa neka si te tostere zabije na pravo mjesto, kao što je nekoć zabijao teniske loptice! – kao lavica branila je Lidija svoga supruga s kojim živi već 13 godina, potpuno svjesna težine svake izgovorene riječi.

To je ujedno i epilog medijske trakavice koja se kraljem hrvatske estrade bavila cijeli prošli tjedan, otkako je Dinamov šef Zdravko Mamić na konferenciji za novinare objavio kako će od obiteljske ušteđevine svom prijatelju i velikom uzoru Miši Kovaču kupiti nekretninu uz more u Šibeniku, “kako bi u sutonu života mogao uživati u šetnjama uz more”, te pozvao sve koji imaju takvu nekretninu ili dvosoban stan u staroj jezgri grada da mu se jave.

Iskorištavanje Mišina imena

Međutim, javili su se svi koji su imali “materijala” za sasipanje drvlja i kamenja na Mamićev ili Kovačev račun, među kojima je bilo i mnogo uvredljivih komentara. Dok je Mišo bespomoćno ležao u bolesničkom krevetu i nakon složene operacije srca u toplicama skupljao snagu za nastavak života, nije se uspio distancirati od takvih vijesti, kao ni snaći se odmah u trenutku Mamićeve “objave dobročinstva”. Jer Mamić ga je, po običaju, doveo pred svršen čin, a Mišo ga, kaže, previše poštuje i voli te mu je silno zahvalan za ljudsku brigu koju je pokazao u njegovoj bolesti. Nije se ustručavao to i javno isticati, iako je bio svjestan negativnog dijela imidža Zdravka Mamića, baš kao i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, za kojega je također uvijek naglašavao kako je “ljudina i fenomenalan čovjek”.

On si je to mogao dopustiti i ni trenutak nije dvojio da u svojoj iskrenosti, često i pomalo naivnoj, ne kaže ono što uistinu misli. Tako je reagirala i Mišina kći Ivana – jer jabuka očito ne pada daleko od stabla – koja se prva snašla i odmah medijima objavila kako se zahvaljuje Mamiću na takvoj gesti, ali da njezinom bolesnom ocu ne treba nitko ništa kupovati jer će si Mišo, bude li želio, sam kupiti stan u Šibeniku…

Ivana je, doduše, otišla i korak dalje pa je osudila i iskorištavanje imena i zdravstvenog stanja svoga oca radi bilo čije samopromocije, pa je emotivni Mišo očito u svojim prekjučerašnjim intervjuima pokušao malo ublažiti te riječi i pomiriti sve strasti – vodeći računa o tome da nikoga ne povrijedi, a osobito Mamića. No, učinio je to nedovoljno jasno i to je sada ispravio. Na samo svoj, gordi, kovačevski način.

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.