Misa povodom sjećanja na Širokobriješke mučenike u Dubravi 7.2.2012.

Tridesetorica franjevačkih svećenika 7. veljače 1945. dali su svoj život za Boga, svoj narod i slobodu. Zbog dubokog uvjerenja da su vjera i sloboda temeljno pravo ljudske zajednice izgubili su život mučeničkom smrću. Time su Brijegu iznad Lištice dodali još jedan pečat u nizu povijesnih pečata prave Hrvatske i katoličke utvrde u Hercegovini. Sveta misa povodom 67. obljetnice njihove smrti održat će se u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi u utorak, 7. veljače 2012., u 18 sati.
Nakon svete mise koju predvodi fra Ante Logar, predviđen je prigodni domjenak u prostorima samostana franjevačke crkve u organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg. Pozivamo sve Širokobriježane i prijatelje na misu i kapljicu razgovora u čast onima koji su dali život za za očuvanje hrvatskog katoličkog identiteta na prostorima BiH.
“Smrt je u njihovoj mučeničkoj smrti poražena, mrak je u njihovu plamenu raspršen, a mržnja u njihovoj ljubavi ugašena. Nasilje u njihovoj nevinosti razoružano, a u njihovu pepelu spepeljana je jedna bezbožna ideologija.” (fra Ivan Sesar)

U nastavku možete naći detaljan program:

17.00 sati – tribina na kojoj sudjeluju prof. dr. Juraj Batelja s temom “Širokobriješki mučenici i mučenik bl. A. Stepinac” i fra Ante Bekavac “Mučenici ”U nebo zagledani”.
18.00 sati – sveta misa u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi (Av. Gojka Šuška 2, Zagreb) koju predvodi provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Ante Logara u koncelebraciji s drugim svećenicima.
19.00 sati – druženje i domjenak

Zavičajna zajednica Široki Brijeg

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.