Mirko Hrgović nokautirao stopostotnog invalida

– Mirko Hrgović me udario šakom, te me je, nimalo se ne osvrćući što sam invalid s protezama na obje noge, oborio na tlo – iskaz je to stopostotnog invalida Ivice Jerčića Stipe iz Sumpetra pokraj Dugoga Rata, koji ni tri dana nakon incidenta s poznatim nogometašem ne može vjerovati što mu se dogodilo, piše slobodna dalmacija.

Podljev ispod lijevog Jerčićeva oka i zatamnjeni nos svjedoče o srazu s Hrgovićevom pesnicom, no od zadobivenih rana, tvrdi natečeni Sumpetranin, još više boli što je igrač Splita pobjegao s mjesta događaja ne želeći čekati policajce. – Ponio se kao prava kukavica i podlac. Udario je nemoćnijega od sebe i utekao. Pri tome mi je još dobacio: “Baš me briga što si invalid” – prepričava Jerčić, uvjeravajući nas kako Hrgović nipošto nije mogao posumnjati u njegovu invalidnost jer je na sebi imao kratke hlače s jasno vidljivim protezama.

Pri padu jedna je Jerčićeva proteza, vrijedna 11.000 kuna, napukla, a drugu, kaže nam, ne može navući preko nateknutog koljeničnog batrljka. – Liječnik mi je naredio najmanje deset do petnaest dana mirovanja kako bi otok na batrljku splasnuo i kako bih ponovno mogao normalno koristiti proteze. Nos mi, srećom, nije slomljen – tješi se 56-godišnji član Udruge “Agape”, pokazujući i potvrdu o policijskom alkotestiranju s nula “napuhanih” promila.

– Baš bih volio vidjeti kako bi Hrgović prošao na alkotestu… Možda je zbog toga i pobjegao. A možda i zbog bijesnih mještana, od kojih su mnogi žestoki torcidaši, koji su se već bili počeli okupljati.

Čitav incident imao je naizgled nevinu predigru u središtu Sumpetra. Bila je nedjelja 1. srpnja, 19.30. Ivica Jerčić želio je preparkirati svoje vozilo na mjesto s kojega je upravo odlazio bijeli nissan. No, vozačica ga nije vidjela…

– Išla je u rikverc i svojim automobilom udarila u moj, nije to bilo ništa strašno, no ja sam izišao iz vozila i, priznajem, nimalo pristojnim riječima izderao se na nju. Ona je na to još nepristojnijim rječnikom uzvratila – opisuje Jerčić. Na vrhuncu verbalne prepirke iz nissana je, s mjesta suvozača, izišao i Mirko Hrgović, te se odlučio na potez zbog kojega bi na travnjaku dobio ne samo crveni karton nego i višemjesečnu zabranu bavljenja nogometom.

– Otvorenim me dlanom, ali ne pleskom, nego udarcem kao u karateu, opalio po licu nakon čega sam, obliven krvlju, pao na tlo. Vrijeđanje, međutim, ni tada nije prestalo. Ženska mi se još i rugala da kakav to stari auto vozim. Kad je Hrgović shvatio da ima svjedoka koji su sve vidjeli, naredio je toj ženskoj osobi da sjedne u auto, pa su pobjegli. Uspio sam ipak zapamtiti registracijski broj ST 663 VJ, što sam rekao i policajcima koji su se ubrzo pojavili na licu mjesta – tvrdi Jerčić.

Žao mu je, veli, što je nerazumno postupio i izvrijeđao vozačicu nissana. No, ipak ne može vjerovati da je netko u stanju udariti invalida pa pobjeći. – Da je Hrgović čovjek, došao bi barem sutra ujutro, ispričao se i sve bismo zaboravili. Ovako, mogu mu samo poručiti da ću ja prekršajno odgovarati zbog remećenja javnog reda i mira, dok će on, jer sam privatnu tužbu već pokrenuo, masno platiti za ovo što je učinio – rezolutno zaključuje Jerčić.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • “Otvorenim me dlanom opalio po licu nakon čega sam, obliven krvlju, pao na tlo”. Koje preseravanje, majko mila.
    Da si moju ženu tako izvrijeđao slomio bih ti ruke, a ne samo odgurnuo!

  • Bravo Mirka “….no ja sam izišao iz vozila i, priznajem, nimalo pristojnim riječima izderao se na nju….” haha p šta očekuješ mamlaze što si tražio to si i dobio, da si moju ženu tako vrijeđao prošao bi i gore, šta kao ti invalid možeš vrijeđat, a kad dobiješ po labrnji meeeeeeeee ja invalid….e neide to tako rođo moj..bravo Mirka

  • internet je ubio objektivno novinarstvo, naslov sam po sebi osuđuje mirka a na svim HR portalima je isti. a istina je da je jerkić totalni kreten koji maltretira čitavo mjesto. uzurpirao je dio javne površine za svoj parking i onda ko god stane blizu on udara sa svojim autom. ovo traje već godinama a znate li što znači 100% invalid. onaj koji se ne može brinuti o sebi i kretati se bez pomoći a on napada žene okolo. i neka ga je opalio!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.