Miran Dalić: Bit će teško, ali vjerujem da moj brat može odvesti Vatrene u Rusiju

Nakon šokantnoga raspleta na Rujevici koja je Hrvate bacila u očaj, sve oči uprte su večeras u Kijev i u jednoga čovjeka, Zlatka Dalića, novoga izbornika nogometne reprezentacije. Postavlja se pitanje – hoće li Dalić, koji je izgradio sjajnu karijeru, kao i veliki broj njegovih Livnjaka, potučenu vojsku Vatrenih dignuti iz mrtvih, okupiti kao momčad i spremiti u Rusiju.

Osim njega, cijela bliža obitelj živi u Livnu, a brat Miran uvjeren je da će Zlatku to poći za rukom, piše Večernji list BiH.

Bit će teško pobijediti, ali vjerujem da će Vatreni, sa Zlatkom na čelu, uspjeti otići u Rusiju, rekao je u nedjelju Miran Dalić, koji je i sam skoro cijeli život u nogometu te je u nekoliko navrata kao trener s UEFA-inom licencom u više navrata vodio i tamošnji Troglav.

Sa Zlatkom se čuo kada je preuzeo vruću fotelju, ali i po dolasku u Kijev i opet je naglasak na motiviranju igrača.

Zlatko je u tome dijelu kvalitetan i u svim ekipama s kojima je bio jako je puno radio na tome kako igrača staviti u funkciju. Ako igrač nije u funkciji, bez obzira na njegovo znanje, a kojega nesumnjivo imaju svi igrači Hrvatske, ne možete pobijediti nikoga, dodao je.

Obitelj Dalić jedna je od onih koja svjedoči da u zemljama zapadne Europe i prekooceanskim zemljama živi dvostruko više Livnjaka nego što ih je u BiH. Ovo podneblje dalo je brojne uspješne poduzetnike, političare, književnike, uglednike, a napose sportaše. Uz Šukera i Daliće, tu su i braća Niko i Robert Kovač.

Zatim Jako Andabak, svojedobno jedan od najvećih dioničara Hajduka. Alfa i omega maloga nogometa u Livnu je Dalibor Duvnjak, koji je s momčadi Seljaka bio i prvak Jugoslavije. 
Livnjaci su uvijek imali neka iskušenja pa su stvari preuzimali u svoje ruke, od rata, politike, a evo i sporta, zaključio je Miran 
Dalić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.