Mir, ljubav i komunikacija: Weekend u Rovinju u duhu legendarnog Woodstocka

Pod sloganom “Mir, ljubav i komunikacija”i generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, 12. Weekend Media Festival od 19. do 22. rujna u Rovinju donosi duh legendarnog Woodstocka.

Najveći regionalni medijski festival ove će godine prirediti hommage nezaboravnom američkom glazbenom festivalu kroz rasprave o nikad zanimljivijoj i bržoj transformaciji medijske industrije i zalaganjem za slobodu odlučivanja.

Kako se društvo mijenjalo tih turbulentnih ’60-ih godina prošlog vijeka kada je Woodstock održan, tako se danas rapidno mijenja svijet medija i marketinga. Promjene su uzbudljivije nego ikada, pa upravo posmatramo izuzetno živu transformaciju medija.

Netflix je potaknuo cijeli niz novih streaming servisa, proizvodnja kvalitetnog sadržaja je življa nego ikad, a sport postaje gotovo jedini sadržaj koji zahtijeva live broadcast i time mu nevjerovatno raste cijena.  Iako i dalje nezaustavljivo rastu, Facebook i Google su u defenzivi pred techclashom, Apple se uključuje u medijski svijet, agencije se ubrzano transformiraju, ali još nije sasvim jasno u što…I kroz ovaj Weekend ćemo nastaviti detaljno raspravljati o jednoj od najzanimljivijih transformacija jedne industrije u povijesti. Materijala imamo jako puno, najavio je direktor programa festivala Nikola Vrdoljak.

Direktor i direktor programa festivala Tomo Ricov i NIkola Vrdoljak

Cijelo desetljeće društvenih previranja i sveopćeg bunta kulminiralo je upravo na Woodstocku. Gotovo pola milijuna ljudi na blatnjavoj livadi, nestašica hrane i vode, zakrčene ceste, psihodelične droge… No on je u povijesti ipak ostao zapisan kao festival mira, ljubavi i glazbekoji je pokazao da je moguće mijenjati svijet.

S obzirom na danas aktualne društvene teme u Hrvatskoj, na 50. godišnjicu Woodstocka više nego ikad nam treba osnovna poruka festivala: Peace & Love. Zato Weekend Media Festival u svom 12. izdanju duh Woodstocka prenosi u novo tisućljeće te Weekend postaje festival mira, ljubavi i komunikacija, objasnio je direktor festivala, Tomo Ricov.

Pripreme su u punom jeku. Early bird kotizacije već su u prodaji i do 1. svibnja mogu se kupiti po cijeni od 330 KM + PDV. Ove godine novost je Weekend paket koji omogućuje rezervaciju smještaja & kotizaciju.  Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstavit će najvažnija regionalna digitalna nagrada – SoMo Borac.

Predavanje od prošle godine

Osim po provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mjesto najbolje zabave. Ove godine donosi pomno osmišljen glazbeni program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je glazba postala umjetnost i sredstvo otpora.

Vidimo se, kao i svake godine, u staroj Tvornici duhana u Rovinju.

Kontakt za medije:

Martina Pintarić, 404, E-mail: [email protected]

Mob. : oo385 98 696 797

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.