Ministrica Pozder: Svaki put kad dođem u Ljubuški vidim određene napretke

Ljubuški je u petak posjetila federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder.

Tom prigodom u zgradi Gradske uprave održan je sastanak na kojem su sudjelovali gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopremijer Vlade i ministar financija Federacije BiH Toni Kraljević, dopredsjednica Vlade i ministrica financija Županije Zapadnohercegovačke Blagica Leko, ministar unutarnjih poslova ŽZH Mladen Bebek, vršiteljica dužnosti direktorice Turističke zajednice Grada Ljubuškog Veronika Pinjuh i direktor JP Parkovi d.o.o. Nikica Vučić.

Sudionici sastanka razgovarali su o mogućnostima snažnijeg razvoja turizma i proširenja turističke ponude, potpori ministarstva lokalnim projektima te o pitanju odlaganja otpada i funkcioniranju grada s tog aspekta i aktivnostima na zaštiti okoliša.

U Ljubuškom se iz godinu u godinu širi turistička ponuda i radi se na obnovi i očuvanju kulturno-povijesne baštine uz pomoć viših razina vlasti i projekata prekogranične suradnje, što donosi pozitivne turističke rezultate, ali i izazove s kojima se susreće Gradska uprava i gospodarski subjekti koji djeluju u području turizma.

Mnogo je tema koje smo danas otvorili. Pokazali smo i prikazali sve ono što Ljubuški radi posljednjih godina u turizmu, ulaganjima u turističke lokalitete te upoznali ministricu i s problemima s kojima se susrećemo. Također smo razgovarali i o planiranim projektima na jačanju turizma i zaštiti okoliša, rekao je gradonačelnik Markotić i zahvalio ministrici na posjetu.

Vodopad Kravica bilježi impresivan porast prihoda

Ministrica Pozder pohvalila je provedene projekte obnove kulturno-povijesne baštine te razvoj grada i napredak na turističkom planu.

Svaki put kad dođem u Ljubuški vidim određene napretke i to je nešto što me raduje, posebno u kontekstu turističke sezone koja je pred nama. Ljubuški je uspio skoro sve svoje iznajmljivače staviti u sustav što je pokazatelj da zna upravljati svojom destinacijom. Mislim da je ovaj kraj vrlo bogat prirodom ali i nasljeđem, koje je čini mi se, dosad čuvano, a sad ga treba promovirati i staviti u funkciji ne samo Ljubuškog nego i Hercegovine, kazala je.

Sudionike sastanka informirala je o planovima i projektima koje će ministarstvo provoditi te izrazila nadu kako će i Grad Ljubuški i stanovništvo i ubuduće iskazivati zainteresiranost za sudjelovanjem.

Trebalo je mnogo volje i truda da se uvjere i investitori i lokalna zajednica da vrijedi ovakve projekte podržavati, kao što su u Ljubuškom projekti obnove tvrđave pa do Posjetiteljskog centra. Mislim da ćemo uskoro vrlo brzo osjetiti koristi od ovakvih projekata, zaključila je Pozder.

Po završetku sastanka ministrica Pozder je u pratnji domaćina posjetila tvrđavu herceg Stjepana i Posjetiteljski i Arheo centar na Gračinama, prenosi Večernji list.

Simbol Ljubuškog korak bliže potpunoj obnovi

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Odkad se resise Barbarica nskon 20 i kusur godina krenili pravo iskrene cestke iz Sirokog mladom Gradonacelniku,kamo srice da se mi Mire resimo. Da mladost obrazovanA preporodi Siroki vidite ulice ,trotoare Ljubuskog i Sirokog pa usporedite.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.