Ministar poklonio ženama palice da tuku pijane muževe

New Delhi – Indijski ministar Gopal Bhargava uručio je tek udatim Indijkama stotine drvenih palica, potičući ih da ih koriste kao oružje u slučaju da im se muževi okrenu alkoholu ili ako ih počnu zlostavljati.

Ministar je palice duge 30-ak centimetara, koje se inače koriste za pranje veša u tradicionalnim perionicama, namjenio za oko 700 nevjesta, a uručene su im na masovnom vjenčanju koje je organizirala vlada središnje indijske države Madhja Pradeš u subotu, prenosi AFP.

Na palicama su ispisane poruke poput “Za batinanje pijanica” i “Policija ne mora intervenirati”.

Bhargava je mladenkama savjetovao da najprije porazgovaraju s muževima, dodavši da treba “pustiti palice da govore” ako muževi ne budu htjeli slušati.

Ministar je francuskoj agenciji rekao da ovim potezom želi da skrene pažnju na nedaće s kojima se suočavaju ruralne žene, često izložene maltretiranju od strane muževa alkoholičara.

“Nije riječ o namjeri da se žene isprovociraju niti da se potaknu na nasilje, već palice imaju za svrhu upravo da spriječe nasilje”, objasnio je on, dodavši da se žene žale kako im muževi postaju nasilni kad se napiju, da im uzimaju ušteđevinu i troše je na piće.

Ministar je poručio oko 10.000 palica za raspodjelu nevjestama.

Inače, mnoge indijske države uvele su oštre mjere protiv alkoholozma proteklih godina, zabranjujući ili ograničavajući prodaju alkohola u pokušaju da smanje nasilje podstaknuto konzumiranjem alkoholnih pića, napominje francuska agencija.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.