Ministar Mektić novinarku RTRS-a nazvao ‘silikonjarom’ – Jabuka.tv

Ministar Mektić novinarku RTRS-a nazvao ‘silikonjarom’

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić današnju izvanrednu konferenciju za medije iskoristio je da se oštro i neprimjereno obračuna s novinarima Radio-televizije RS. Mektić nije birao riječi kojima će uvrijediti novinarke ove televizije Nadu Veletić, Nadu Arlov i Biljanu Knežević.

”RTRS je vojno krilo SNSD-a. Nada Arlov je podizala kredite i stipendije za djecu, a Nada Veletić je dobila zadatak da me napada i diskreditira. Meni nikada nije nuđeno da gostujem u programu RTRS-a. Novinarka RTRS-a Biljana Knežević je silikonjara. Ovom javnom servisu nedostaje jedino crvena pozadina i svjetla iz bordela”, rekao je Mektić.

Klub novinara osudio neprimjerene riječi ministra

Klub novinara Banja Luka smatra potpuno neprihvatljivim ponašanje ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

”Ne želeći ulaziti u uređivačku politiku bilo kojeg medija, pa tako ni Radio-televizije Republike Srpske, niti u aktualni slučaj prisluškivanja, Klub novinara oštro osuđuje neprimjerene riječi ministra Mektića upućene zaposlenima RTRS-a i prozivke članova njihove obitelji na osobnoj osnovi”, stoji u priopćenju Kluba.

Pozdraaav 󾍘󾍘󾍘

Posted by Biljana Knezevic on 12. veljača 2015

Ministar Mektić, kao i bilo koji drugi građanin ili dužnosnik, ima, napominju, “demokratsko pravo kritizirati rad i uređivačku politiku svakog medija, ali na primjeren način i legalnim putem”.

Podsjećaju sve dužnosnike “da imaju dodatni stupanj odgovornost za javno iznesene riječi, te da je u demokratskim društvima posebno neprihvatljivo vrijeđanje i optuživanje novinara na osobnoj osnovi”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.