Ministar Delić proveo dan s djecom i mladima s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca svake godine odlukom Ujedinjenih naroda.

Tom prigodom, federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić proveo je dan s djecom i mladima iz ustanova Drin, Bakovići i Pazarić.

Za Međunarodni dan osoba sa invaliditetom imali smo mnogo prijedloga. Kako ga obilježiti, što poručiti? Nismo izabrali ništa od ponuđenih prijedloga.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić proveo je dan s djecom i mladima iz ustanova Drin, Bakovići i Pazarić (Foto: Facebook / Adnan Delić)

Odlučili smo da djecu i druge osobe sa invaliditetom iz naših ustanova Ustanova Drin Fojnica, Ustanova Bakovići i Ustanova Pazarić pitamo kako oni žele provesti ovaj dan.

Oni su željeli doći u Sarajevo, na ćevape i Baščaršiju, pa smo to i uradili. Vole igrice i odlično se snalaze u Gaming areni. Oni mogu mnogo toga, potrebno je samo im dati priliku, istaknuo je ministar Delić.

Oni mogu mnogo toga, potrebno je samo im dati priliku, istaknuo je ministar Delić (Foto: Facebook / Adnan Delić)

Naglasio je da je čitav današnji dan koji su organizirali bio besplatan, od igranja igrici u Connect Areni, te ručka u Ćevabždinici Željo, budući da vlasnici ova dva objekta nisu željeli naplatiti navedene usluge.

Svi zajedno pokazali su da, mi bez obzira na sve s čime se ne snalazimo, još uvijek smo ljudi, velikog srca i dobrotezaključio je Delić u svojoj objavi.

Također, federalni ministar je naglasio kako svi zajedno moramo biti mnogo svjesniji svih izazova s kojima se susreću osobe s invaliditetom te poručio da smo svi jednaki i da tako trebamo biti i tretirani.

Ovo su apsurdi s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama u razvoju u ŽZH

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook / Adnan Delić)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.