Milin otac: Kad sam čuo cijenu liječenja u Americi, doslovno sam pao u nesvijest

Marin Rončević, otac curice čija je bolest ujedinila Hrvatsku, otkrio je kako je reagirao kad je čuo da će za njezino liječenje u Americi morati prikupiti oko 2,7 milijuna dolara.

Milin otac je u razgovoru za RTL ispričao kako napreduje prikupljanje novca za Milino liječenje u SAD-u.

Novinarka ga je prvo pitala zna li se koliko je točno novca dosad prikupljeno za Milu.

Pa ja osobno ne znam točno cifru, znači ja sam bio tu u bolnici preko 30 sati, ali postoji stranica lifeformila.com koju su napravili naši najbliži rođaci i prijatelji i na kojoj se ti podaci ažuriraju najbrže što je moguće. Ja ću probati doći do točne cifre u najkraćem mogućem roku, međutim, i mobitel sam ostavio kod male da gleda crtiće tako da ne znam, rekao je Milin otac.

Čekaju na plan liječenja, sve ovisi o njemu

Karta za put u Ameriku kupljena je za utorak, ali Milini roditelji će tek sutra imati konačnu informaciju o tome hoće li zaista krenuti za Ameriku ili ne. Milin otac pojasnio je o čemu se točno radi.

Ono što mi čekamo već dosta dugo je taj plan liječenja iz kojeg se vidi u kojem će dijelu ona biti uključena u taj eksperimentalni dio, koji bi joj svakako garantirao puno veće šanse nego što inače ima, a bez te njihove garancije da će ona biti uključena u taj dio sve to skupa nema smisla tako da mi čekamo taj plan liječenja i čekamo njihovu konačnu cifru koja će biti fizički napisana u toj ponudi tako da možemo uzeti prikupljene novce i uplatiti na njihov račun i da možemo početi s liječenjem. Problem je što oni traže ukupnu cifru avansno, rekao je Marin Rončević.

To su iznosi koji su abnormalni, vratila mi se vjera u ljude i u izlječenje

Po svemu sudeći, novac će biti skupljen, a novinarku je zanimalo kako se osjeća Milin otac nakon velikodušne i emotivne reakcije cijele hrvatske javnosti.

Uživo gledajte koliko je prikupljeno novca za malu Milu!

Ne znam kako bih to rekao. Ja sam oduševljen, vratila mi se stvarno vjera u ljude i u izlječenje, a kad sam čuo cifru od 2,7-2,8 milijuna dolara na koju oni nude do 20 posto popusta ako nas ne prati nikakvo osiguranje, ja sam doslovno pao u nesvijest. Oni su me pitali da li treba prevoditelja, da li razumijem što pričaju, ali ja nisam bio u stanju izustiti ništa. Ja sam doista htio odustati od svega, ali nakon nagovora rekao sam idemo probati. Hrvatska se ujedinila, ne postoji sjever ni jug, Armada, Torcida, Boysi, postoji samo jedna ekipa koja zajednički prikuplja novce, institucije su se uključile, dijaspora. To su iznosi koji su abnormalni, koji se prikupljaju takvom brzinom da mi se vratila vjera u ljude, ispričao je Rončević.

Prikupljeno više od pola iznosa

Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerojatno će koštati više od 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna, piše Index.hr.

Dosad je prikupljeno gotovo 10 milijuna kuna.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.