Milijan Brkić: “Branitelji imaju sličan životni put kao sv. Ante”

Milijan Brkić, nekadašnji glavni tajnik HDZ-a i trenutni zastupnik te stranke u Hrvatskom saboru sudjelovao je na sv. misi povodom blagdana svetog Ante na Humcu i na obljetnici osnutka ”Bušića” u Posušju. Na svome Facebook profilu Brkić se oglasio povodom ovog događaja, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Danas sam sudjelovao na misnom slavlju povodom blagdana sv. Ante na Humcu u općini Ljubuški i na proslavi 25. obljetnice osnutka 1. GBR HVO-a “Ante Bruno Bušić” u Posuškom Gradcu.

Još sam jednom bio ispunjen ponosom, jer samostan u Humcu – čija je gradnja započela prije 150 godina, nakon što su prethodni srušili Turci – svjedoči o tradiciji, ljubavi prema Bogu, Domovini i narodu te žrtvi, trudu i radu ovdašnjeg naroda i franjevaca, piše Dnevnik.ba.

Njihova priča, priča je o teškim vremenima kroz koja su i hrvatski narod i franjevci u BiH morali proći, a ipak su unatoč brojnim iskušenjima i nevoljama ostali čuvati svoje domove i zemlju svojih pradjedova.

Životni put sv. Ante koji je bio zaštitnik siromašnih, bolesnih, starijih, nemoćnih i propovjednik mira, ljubavi i zajedništva sličan je životnom putu hrvatskih branitelja koji su bili zaštitnici svog naroda i svoje Domovine te su na svojstven način promovirali zajedništvo na čemu im moramo biti zauvijek zahvalni.

Moraju nam biti u vječnom sjećanju i neka nam njihov put i njihova životna djela budu putokaz da ne smijemo nikada odustati od borbe za bolje sutra svog naroda, ne povlačiti se kada je teško, ne kukati i ne optuživati i upirati prstom u druge već vlastitim primjerom, zalaganjem, radom i odgovornošću prihvatiti ponekad ‘težak križ’ što je ispred nas”.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

 • Gospodine Milijane branitelji imaju put koji ste nam vi političari trasirali. Dok je bio živ pokojni prvi Hrvatski presjednik taj put i status branitelja je bio put ponosa,danas,jučeod kada se izmjenjaše Mesić,Sanader,Kosorka,Račan,Milanović,Pusićka,Karamarko,sada Plenković taj put branitelja posta sraman,ucjenjivački od izbora do izbora.Priznatiji su agresori,srbi,četnici koji su napadali RH-ku nego istinski branitelji tako u RH-oj a stanje pripadnika HVO-ne u BiH-ni još gore deset puta.Vi,politika hrvata u RH.-oj i politika hrvata u BiH-ni ste krivi za to..Zadnjih 15 god.i više vodi se izdajnička i podanička politika prema Srbiji i BiH-ni.

 • Milijane ako si i ti kao ova trojka s tobom na slici,onda zbogom pameti i poštenju a branitelje ostavite na miru.Bilo je i težih vremena.

 • Sveti Ante je imao svoj put ,a hrvatski vijnik je imao svoju zadacu djelimicno je i odradijo tu zadacu Obecavali ste nad otvorenim grobovima da ces -te
  nastaviti gdje su poginuli stali
  Stanite ped zrcalo g.Brkicu.

 • Nesimpatizirim niti jednu političku opciju unutar hrvatskog korpusa u takozvanij BiH-a, a skoro niti u Hrvatskoj,ali jedna činjenica zapinje za oko i mora se naglasiti zbog hdz-e izborne strukture…
  Nije li licemjerno bilo prozivati gospodina Glasnovića kad su ga podržali takozvani platformaši,a sad kad vidimo s kim se slikao Brkić niti riječi…
  Vi ste baš govna kakva se rijetko susreću na kugli zemaljskoj!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.