Milićević: Poziv gospodarskim subjektima da se prijave za subvencije

Zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević pozvala je u petak sve gospodarske subjekte koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica da zahtjev za subvencioniranje doprinosa na minimalnu plaću za travanj ove godine podnesu Poreznoj upravi Federacije BiH do 29. svibnja.

Zakonom je definirano da gospodarski subjekti podnose zahtjev Poreznoj upravi do 10. u mjesecu za subvencije doprinosa na plaće za prethodni mjesec. Kako je zakon tek stupio na snagu i počeo s primjenom, gospodarski subjekti nemaju vremena to učiniti do 10. svibnja, Vlada FBiH je u petak produžila rok za podnošenje tih zahtjeva do 29. svibnja, pojasnila je ministrica Milićević.

Federalna ministrica ističe kako je ovo prilika iskoristiti pravo ostvareno Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, ali napominje da se produžetak roka odnosi samo na podnošenje zahtjeva za subvencioniranje minimalnih plaća za travanj 2020. godine.

Sljedeći mjesec ostaje rok utvrđen Zakonom, a to je do 10. u tekućem mjesecu za prethodni mjesec. Cijela procedura i instrukcija za podnošenje ovih zahtjeva bit će objavljena na internet stranici Porezne uprave FBiH, kaže federalna ministrica financija.

Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica Vlada FBiH pomaže domaćem gospodarstvu čije poslovanje je ugroženo uslijed pandemije koronavirusa, a jedna od mjera pomoći je subvencioniranje doprinosa na minimalnu plaću za MIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju nezaposlenosti u ukupnom iznosu od 245 KM radnicima onih gospodarskih subjekata koji ovim zakonom ispunjavaju uvjete za to, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Milićević: Nužna intervencija koja će koliko-toliko očuvati gospodarstvo

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.