Milanović Sarajevu: Ne dopuštate Hrvatima ravnopravnost u BIH? Ok, zaboravite na ulazak u EU

Zoran Milanović

On smatra da Bošnjaci ne žele sporazum sa Hrvatima niti uređene odnosa već da im je cilj stalno izazivati incidente i stvarati dramatičnu situaciju.

Milanović je otkrio i što bi, po njemu, trebali biti sljedeći potezi Hrvatske:

”Prvo treba formirati vladu nacionalnog jedinstva. Onda trebamo nastaviti razgovore, ali tvrdo. Posljednja je mogućnost da Sarajevu kažemo da ne mogu u EU dok se ne dogovore s federalnim partnerima u BIH.

Uvod u ovaj tekst je izmišljen. On samo govori kako bi to moglo izgledati u budućnosti ako se slovenska logika pomjeri nešto istočnije. Ovu rečenicu zapravo je Rupel, Slovenac uputio Milanoviću, kazavši mu da Hrvatska može zaboraviti Shengen izađe li iz arbitraže. Hrvati u RH osjetili su i osjećaju godinama slovenske ucjene. Ucjena je stara koliko i Slovenija. Ipak ti isti Slovenci jako su omiljeni među Hrvatima jer su eto zapadni susjedi a zapad je mio i drag dok je sve istočno fuj i primitivno.

S druge strane Hrvatska prema BiH ubija se od prijateljstva, iako se u toj istoj BiH godinama veliki igrači igraju malim Hrvatima mrkve i batine. Možete li zamisliti da u BiH živi slovenski konstitutivni narod, i da Ljubljana mirno promatra ono što mu se radi kao što se godinama radi nad Hrvatima u BiH? A sve ko biva Slovenci ka curice, i bezkarakterni, a Horvati junačka nacija…

(Poskok.info)


23 komentara

 • Bravo Zoki,od jednog neodlučnog političara čovjek se pretvori u lidera hrvata.Što misli u brk kaže Slovencima a i bošnjacima.Samo se nadamo da ovo nije dio predizborne kampanje i ovo treba biti putokaz budućoj vladi RH-e i premijeru ma tko bio kako se štite nacionalni interesi a i hrvati u domovini i BiH-ni.Hrvatska je na koncu i obvezana Dejtonskim sporazumom da zaštiti hrvate u BiH-ni i supotpisnica je tog sporazuma. Od smrti presjednika Franje Tuđmana svi vladajući političari i presjednici u RH-oj su se takmičili tko će više šikanirati,povrijediti hrvate u BiH-ni i iseljeništvu.Naravno u tome je dominirao rundavi majmun Stipe Mesić,Pusićka,Kajin,Stazić itd.Ništa bolji nisu bili ni HDZ-ovci,Jandroković,Šeks,Kosor,Sanader i ekipa slična njima.Nadamo se da je došlo bolje vrijeme za hrvate u BiH-ni,jer hrvatska svojim članstvom u EU-ji ima puno jače mehanizme za pomoći i lobirati.

 • Ovo je ljudi moji “pila naopako”. Pa njima i odgovara da BIH ne udje u EU. Ovakvo stanje odgovara svima u BiH koji su na vlasti bez obzira kojem narodu pripadaju. Jer oni vec 25 godina dobivaju izbore lazuci nam kako ce popraviti situaciju i ravnopravnost i ostala sr….A kad se drzava sredi ili udje u EU tada se vise nece moci lagati i krasti. A oni su se nakrali u ovakvim situacijama do neba i osigurali 30 buducih pokoljkenja svoga plemena. Kako netko moze imati vilu, kucu od 5 milijuna maraka? Kako netko moze imati hotel “Radison” ili koji vec od 30 katova i pet zvijezdica? Da ne nabrajam ostale nekretnine i pokretnine? Pa nasi politicari su najbogatiji politicari na svijetu!!!Dok im narod umire od gladi, bjeze u inozemstvo, oni plivaju u moru novca i “boli ih neka stvar (ako je imaju)” za narod. Dakle, sto ce njima EU? Njih treba plasiti EU, a ne obrnuto! Narode, probudite se, otvorite oci, nedajmo da nas vise tlace, lazu, kradu, vuku za nos! Zivjela sirotinja i nezaposleni, crkli svi neposteni politicari!

 • Koliko sam skužio vi komentirate a niste ni pročitali članak.
  Smiješno. Nije ni čudo da nas političari mogu ovako vući za nos.

 • i da. Koliko sam skužio neki komentatori nisu poželjni na ovom protalu.
  Pa nije nam problem promijeniti nick i nastaviti.
  Slobodna misao se ne može ubiti. Možete nas gušiti koliko hoćete ali će istina uvijek izaći na vidjelo.
  Nisam očekivao od ovog portala da će ovako nisko spasti.

 • Do pocetka izbora Milanovic ce vrisnuti i ZA DOM ZDRAVLJA SPREMNI samo da pokupi glasove al bojim se kasno marko na kosovo stize

 • hrvati u BIH trebali su davno napraviti razlaz od muslića i imati svoju državu i vlast imali ste priliku niste je iskoristili nemojte dozvoliti na svojoj zemlji da vas tretiraju manjinom ČOVIĆ nije odlučan političar koji može riješiti sa muslićima bilo šta

 • Sve to je tako… mi jesmo na svojoj zemlji, vecina smo u hrcegovini (ravno,neum,stolac,capljina,mostar,citluk,siroki brijeg,ljubuski,grude,posusje,rama,tomislavgrad i livno),srednja bosna (7-8 vecinskih hrvatskih opcina, zna se koje su) i posavska zupanija, preko 90 % Hrvata bi zelilo da to bude entitet,fed.jedinica ili republika, s hrvatskom vecinom u BiH, zadnji izbori su pokazali zajednistvo hrvata od neuma do viteza do orasja. Ali Hrvati mogu odlucivati samo po hrvatskim ili vecinskim hrvatskim opcinama ili gradovima i 5 zupanija (hnz,zhz,hbz,sbz i pz) vec na federalnoj i drzavnoj razini je problem,radi muslica i srba, centar vlasti je u sarajevu, nazalost, i treba postic dogovor s njima za x stvari, a muslici su jako teski za dogovor, i za to sve je ovako, njima neodgovara da mi imamo svoj vecinski entitet, ne bi sva lova od poreza isla u sarajevo, izgubili bi izlaz na more, dio sred.bosne i sl.

 • Neka vise nije izdajnik Yurisic koji je prodao interese u Šaraj sada to prodaje po tko zna koji put domoljubni velikan Dragan skupa sa uhljebljenih dragovoljcima i vojnim profiterima …a sinovi onih koji su istinski 91 e mislili da je naše vrijeme došlo odlaze tamo odakle su se vratili sinovi političara i ratne izbjeglice….Deutschland

 • Naravno da je izmišljen, ovakav scenarij bi bio moguć samo u slučaju da im u HR zatrebamo kao najvjerniji ratnici, kao momci koji su 1991. dolazili iz Hercegovine u ZNG ne pitajući što će oni dobiti jer išli su presrčano slijep vjerujući da je suvišno pitati – živjeli su i mnogi umrli u nadi da je ostvaren stoljetni san Hrvata.

 • Bez obzira na činjenicu da barem polovica čitatelja(komentatora)razvidno nije ni pročitala ovaj tekst barem dopola ,neke činjenice su ipak bjelodane. A one govore i ovo:OVA vlast u Hrvatskoj-SDP,ova, ipak po meni vodi više računa i skrbi o Hrvatima HB, nego li bivša Račanova, Mesićeva ili pak Sanaderova vlast.
  OD 2000,godine pa sve do nazad nekoliko g. svaka vlast u RH ,doslovce se naslađivala i sadistički uživala u poodređenosti i ponižavanju pripadnika svoga naroda, dakle hrvatske nacionalne etničke zajednice. To ruglo, i licemjerje od strane aktualne (trenutne)vladajuće “elite”,svih tih olovnih godinaje išlo toliko daleko , da se običnom ,malom čovjeku iz naroda -politika doslovno zgadila. Naravno,politika onih vladajučih iz reda tvog naroda ,koji bi se po važečem Ustavu, morali brinuti i skrbiti za pripadnike svoje nacije u nekoj drugoj zemlji. Pod visokim patronatom medjunarodne zajednice ,uglavnom loših i prilično mutnih tipova raznog diplomatskog kora iz nama nenaklonjenih država, SAD, VB, NJE, FR, tražio se čvrst i stalan nadzor nad slobodomislećim hrvatskim narodom u BiH.
  Hrvati su svrstani u red onih koji se opiru nametnutom ,neprirodnom položaju i gospodarskom uništavanju , kako ne bi mogli ostati i opstati i imati budučnost u svojoj i na svojoj zemlji.
  Raznorazni Munroi, Mulleri. Petrichi, Ashdaunni, i drugi novovjeki proroci New Agea, uz zdušnu i i neupitnu potporu raznih Curvi DEL Ponte, nastojali su Hrvatima izbrisati sjećanje i nametnuti neke svoje simbole. Simbole nepravde prenesene u sindromu straha i pretočene u gubljenju one (hrvatske)supstancije koja treba nestatti u ovakvoj,nametnutoj Daytonskoj BiH,KOJA ZA Hrvate trebala biti tek prelazni, hibridni model nestanka jednog naroda i utopljavanje u neki imaginarni (u njihovim zapadnim glavama)izmišljen pojam zapadnog Balkana, zapravo nove Balkanoslavije.

  NEKAD U BLIŽOJ ILI DALNJOJ budućnosti pisat će se knjige o tome hudom , turobnom, i po Hrvate HB, teškom trenutku življenja pod čizmom tzv, zapadnih demokrata koji su na sve načine pokušavali(i uspjevali)uništiti samobitnost i slobodu jednog naroda.
  OSTAT če zapisano kako se austrijska i britanska bankarska i diplomatska mafija tenkovima nastojala ubaciti u bankarski tijek novca i poslovanja na novi reformirani militaryuniform termin.
  SUVREMENI zagovornici zapadnog Balkana ne dvoje uopće ni ti imaju imalo grižnje savjesti o tome da tamo neko neposlušno pleme Hrvata treba dovesti u red.Smatraju da mi kao i neki indijanski narodi u prošlom i pretprošlom stoljeću van Europe, nemamo nikakvu kulturu , ni ti civilizacijsku vrijednost,osim pripadnost krščanskoj crkvi, što je po njima veliki nazadaki i minus u planu novog globalističkog projekta Regije ili zapadnog Balkana.
  Zato u oni tu umjesto nas da nam kažu i ukažu na to što je dobro za nas(mi to kao neznamo),što nam je činiti, kojim putem iči. Stoga su tu nove (semantičke)konfuzije koje bi nas trebale prosvijetliti , prihvačanjem recimo Gay Parada,kao dijelom naše nove kulturne ponude, američkom kapitalu koji će nas kroz genetski modificiranu hranu obrađivati poput niza “TREĆIH zemalja, “USREĆITI”kancorogenim sastojcima.
  Nažalost po nas ,Hrvate HB, ta i takva politika i mjere preodgoja, imaju učinka. U zemlji -Hrvatskoj i BiH, koja je tijekom drugog sv.rata izgubila velik, golem dio građanske i nacionalne elite, naročito crkvene inteligencije,gubitak supstance ,nacionalnog i samoodređenog-rezultirao je stvaranjem podobnog,hibridnog mentaliteta koji se kosi s vitalnim intresima hrvatskog nacionalnog bića u ovoj zemlji i širem okružju.
  Taj mentalitet se očituje u služenju svim onim trećerazrednim ili peterorazrednim međunarodnim ihohštaplerima i vucibatinama , koji su ovde poslani kao loš kadar, da nas drže u rezervatu kao trofeje, izgubljenog, dekadentnog i deklasiranog “građanskog Zapada”.
  JEDINA istinska vrijednost koja je ostala Hrvatima Bosne i Hercegovine je Katolička Crkva. Tu SE Crkvu nastoji kao u post Kristovo vriieme nastoji držati u suvremenim katakombama , i u tunelima zamračene stvarnosti ,kako nikako ne bi izašla na površinu i digla svoj glas protiv nepravde.
  Zato se Hrvati i danas isto kao i u vrieme komunizma na sve načine nastoje obespraviti i učiniti manjim nego što stvarno jesu.

 • slažem se sa svim napisanim ovdje ali mi HRVATI smo krivi za sve ovo zlo prodali su naše sve da bi ušli u EU i mi smo postali sluge pokorne toj EU koja na našoj ZEMLJI drži dirigentsku palicu u ruci .NEMAviše povika IMAMO HRVATSKU MI JE NEMAMO postadošmo roblje u svojoj zemlji.

 • Sjetimo se samo slučaja Stepinac. TOG istinskog mučenika i patnika cielo vrieme robovanje i tamnovanja kao i mnoge god, nakon njegove smrti ,nastojali su prikazati kao teškog zločinca. Jednog svetog čovjeka iz jednog divnog i plemenitog, pitomog naroda nastojali su prikazati meltene kao zvijer.
  Isto, posve isto i danas čine s tim novovijekim biskupima i kardinalima svete Rimske crkve u Hrvata u BiH.Zalud stalno kardinal inadbiskup prečasni Vinko Puljić govori o otvorenim ruganjima, licemjerstvu pojedinih “visokih”predstavnika međunarodne zajednice ,prema Hrvatima -katolicuima BiH.Po njegovim riječima mi smo za njih te međunarodne klošare i jebivjetre.tek štala za njihove konje. Dotle je došlo da se ne ustručavaju ni jenom biskupu,ili nadbiskupu otvoreno s somalovažavanjem govoriri o njegovoj pastvi.tj ovčicama.
  Poznata je izjava njemačkog veleposlanika u BiH,koji se na gotovo istovjetan ,rugalački način obratio biskupu Komarici u vezi njegovih “ovčica”u dotičnoj biskupiji. To dovoljno govori što misle tek o običnom puku ,kad se tako neodgojeno, nepristojno, i kokošarski cinično, ponašaju prema jednom visokom crkvenom dužnosniku.
  Zato mi Hrvati u BiH, ITEKAKO MORAMO BITI ZABRINUTI , tko je na vlasti u susjednoj nam Domovini i drgoj zemlji. Jer ako sutra recimo ponovo dođe na vlast HDZ(što bi za nas Hrvate bilo poželjno)kako shvatiti čin ostanka jednog Jandrokovića na visokom ministraskom mjestu u toj istoj vladi?
  Taj čovjek Jandroković , nas je već dvaput izdao u prošlom mandatu Ive SANADERA I još jedno pod Jacom Kosor, koja je eto toliko nisko pala da šuruje i ljubaka s jednim sredovječnim slovenskim je….,om,pri tom trgujući vitalnim nacionalnim intresima, poput do ušiju zatelebane šiparice, koja ne vidi daljne od nosa, tj od ku….
  Kako već napisah , dođe li ponovno klika na vlast u kojoj su Jandroković, Šunker, i ostali koji su već trgovali s nama i krčmili nas za svoj račun-bez našeg znanja -ne piše nam se dobro. Netko je u njemu (JANDROKOVIĆU),itekako prepoznao kapital,onaj Judin izdajnički, lažljivi i podli mentalitet, sladkorječiv i nasmijan od usta do vrha obrva. kako bi nam napakostio. Ne samo nama Hrvatima u HB, nego zapravo svima u Hrvatskoj. Netko je očito iz neke ambasade ili veleposlanstva(američkog, britanskog,ili čijeg već)dao mig , Karamarku -da bi bilo poželjno i posve pametno takav ((mudar i prevrtljiv potencijal)imati uza se. I naravno Karamarko je objeručke privatio tu sugestiju i dotičnog nasmiješenog kadrrovika ,uzeo za najbližeg suradnika. Zato je razumne i sposobne domoljubne pojedince, kao što su Štier, šutno što dalje od sebe il od brusselskih kancelarija i hodnika u kojem se mogao zauzeti za nas. Hrvate u Bosni IHercegovini. Narod koji nestaje i topi se.ALI i narod koji niti će se istopiti ni ti če nestati. Jer je ipak ovde riječ o HRvatima BiH koji su pretrpjeli več i veće pogrome i progone ,pa su opet uspjeli opstati i ostati na svojoj zemlji. Štono bi se reklo svoj na svome. Dakako pritom ne mislim na one moderne zasade i tekovine koje taj veli, zapadni sviet misli pod tom pojmom. Pojmom Gay pridea, i kulture (zapravo nekulture)koja se prodaje pod kulturu.
  S njIma smo dio novog svijeta koji stvara nove brakove lezbijki i homoseksualaca, dio smo svijeta koji nam NUDI ČUDO od novovijekih tekovina it cirkuskog šešira novog svjetskog poretka, u kojem ćemo mi Hrvati biti zaštićena manjina koja će na tom polju prava,imati sva prava koja moderni svijet nudi zaštićenim (seksualnim)manjinama. Dakle,pošto smo po njima većmi Hrvati manjina ,imat če mo taj privilegij biti dio nove razvojne kulture, koju i kakvu ovaj dosadašnji zaostali i seljački svijet ,dosad nije imao priliku vidjeti. U tom svrstavanju i prilagođavanju(zauzimanju boljih pozicija i branika slobode novovjekih svjetlonoša),zapaženu ulogu će imati razni Jandrokovići, Lukovići, Linići,Sanaderi, Bandići i sva ta klika koja bi i rođeno dijete prodala za prljav novac,samo da je novac.
  Stoga ne mora nužno značiti da bi bilo koja nova -druga vlast u RH-nužno vodila računa o vitalnim nacionalnim interesima ,u koje na sam vrh, zapravo sam vrh spada briga za Hrvate ove zemlje.
  Hoće li znati prepoznati ono nužno i prioritetno nasušno potrebito ili će pak kao i dosad služiti interesima raznoraznih diplomatskih smutljivaca i kokošara,ostaje za vidjeti. Aduti su jaki i na jednoj i na drugoj strani. Ovi politički ,trećorazredni kokošari iz inozemnih veleposlanstava imaju zavidani i dugotrajan diskurs,na sve ono što miriši na hrvatstvo i hrvatske nacionalne interese, koje uvijek treba bacati u zapećak i gušiti..
  Ovi drugi,…navodno naši imaju itekakav povijesni ili politički pedigre ,koji ih može po voli svrstati na jednu ili drugu stranu, već po izboru , tko bolje plać i kome je bolje služiti. Domovini ili smutljivcima iz raznoraznih prekooceanskih i europskih bankarskih, farmaceutskih i inih korporacijskih lobija ,koji na naciju i nacionalnost gledaju kao na pećinske ljude koje je stvarnost pregazila i istrjebila,kao neželjen i nepotreban resurs u suvremenoj (ne)kulturi koja jedinstvo naroda vidi kao smetnju trijumfu Megapolisa i novog svjetskog poretka koji nema milosti za one nacionalno određene.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.