Milanović: Sankcije zapada neće naškoditi Rusiji, ali jesu nama

Zapadne sankcije uvedene Moskvi zbog napada na Ukrajinu ne funkcioniraju i Rusiji to neće naškoditi, ali je naškodilo nama, rekao je u ponedjeljak predsjednik Zoran Milanović prilikom posjete Hvaru.

Opisujući situaciju u svijetu kao “nestabilnu” i ustvrdivši da se “polako gubi kompas”, šef države je upozorio da sve to skupa izgleda kao proljetni maslačak i samo moliš Boga da nitko ne kihne i sve skupa ne odleti.

Odgovor zapada je, rekao je Milanović “nikakav, baš nikakav”, dodavši da imamo sankcije koje ne funkcioniraju.

Naglasio je da je to “govorio od prvog dana” i da mu je žao što je bio u pravu.

Sankcije ne funkcioniraju, Rusiji to neće naškoditi, ako je to cilj (…) i što se dogodilo, naškodilo je nama, rekao je predsjednik Hrvatske.

Vezano uz izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da neće ići na Jadran, kao i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbi dolaze ljetovati u Dalmaciju, Milanović je kazao da Srbi dolaze na more i da mu je to drago.

Dobro došli. To je susjedna država i ne moramo se u svemu slagati, rekao je Milanović.

Na pitanje zašto to Vučić radi, odgovorio je da ne zna jer nije predsjednik Srbije nego Hrvatske.

Dobro, Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada. Ima tu puno folklora, rekao je Milanović.

On je stigao na Hvar kako bi obišao područje pogođeno požarom te se u mjestu Vrbanj susreo s vatrogasnim zapovjednicima i vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara.

U požaru na Hvaru jedna je osoba poginula.

(www.jabuka.tv | Foto: Ured predsjednika RH/Marko Beljan)

6 komentara

 • To svi znamo. Veliki u ovoj nevoljo profitiraju. Kako ameri, Rusi i Kinezi. EU je pusara a mi ovi msli jos veca 5 puta. Mi u BiH imamo skuplje namirnice lošije kvalitete i duplo nego u Njemačkoj. Tako gorivo, plin i sto nas sve ceka. Politicarima nikad bolje, budžet nikad puniji, pljacka i udar na sirotinju.

  • BiH je isto kao Austrija i Švicarska, po dogovoru vlasništvo 3-4 velike sile. Kad se oni dogovore oko BiH, kao što su oko Austrije i Švicarske, onda će biti napredak. Ali evo, trenutno znamo da su oko BiH u svađi. Muslimanima bi bilo najbolje da su prokužili Komšića, jer on od njih pravi Palestinu i tu im se crno piše, tako i za cijelu BiH. Gadno je kad nemaš svoje povijesti, onda te svatko zove svojim, isto kao što su im radili Osmanlije, Austrougarska, Pavelić, Tito i drugi. Što se politike tiče, tako je, ima hrpa uhljeba i njima paše ovako kako je! Ima nešto bogatih u talu s njima, a ostatak naroda narod jaduj, pati i tuguj, seksaj se, pravi djecu i slijepo vjeruj kako će možda njima biti bolje.

 • Ja mislim da je rat u Ukrajini dogovor Rusa iAmerike da se Amerika izvuce iz ekonomskih problema u koje je upala tiskanjem novca bez pokrica a vojna skladista puna.
  Kazu Ameri “Kad se ne ratuje,mi ne zaradjujemo”
  Jadni Zkrajinci,oni su samo kolateralna zrtva.
  Rusi ce uzeti one pokrajine koje su zauzeli a Ukrajina ce jos desetljecima vracati dugove za amer.naoruzanje.
  A Zelenski se dokazeo kao dobar glumac koji pred ekranom sa “blesimetra” cita tekst koji su mu Ameri napisali i za tu ulogu ce ocito biti dobro nagradjen.

  • Nije Amerika nego SAD. Velika je to razlika iako mnogi tako lupetaju pa i političari. Bolivija je isto Amerika itd. SAD je najzaduženija država na svijetu! Svejedno, njima nije problem novac jer “imaju najveći pištolj u selu”. Nego onima koji vode i njih i Rusiju i Kinu itd bitno je da se ljudi stalno boje, ubijaju i ratuju, i stalno da loše stvari čitaju i gledaju. Tako je od davnina, jer tako je lako lagat, krast i upravljat masama. Bitno je ljude držat u strahu i da ostanu glupi i blenu u TV. Ne treba ljudima ni nafta, ni plin ni tablete, ali svim silama se to mora sakrivati i tako kad god krene napredak, oni odmah nove strahove stvaraju. Tako će biti sve dok je prosječan čovjek glup.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.