Milanović povodom Dana žena: Postoje žene i “žene” – Jabuka.tv

Milanović povodom Dana žena: Postoje žene i “žene”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak je, čestitavši Dan žena, kazao kako postoje žene i “žene”, tijekom boravka u Banovini.

Upitan na koga misli, rekao je da postoje žene koje su jake i borbene, koje će nasilnike i sve koji im se nađu na putu “udariti na jedno mjesto”.

I postoje one koje glumataju, rekao je.

Upitan misli li opet na holivudske glumice, rekao je “pustimo sad te glumice”, dok je na pitanje zaslužuju li žene zaštitu poručio da slabi zaslužuju zaštitu.

Učiteljice zaslužuju zaštitu, cure na fakultetu koje su asistentice, moraju napredovati kroz netransparentan sustav i ovise o starijim kolegama, a nisu dovoljno interesantne da se okupi 30 kamera zbog njih, rekao je Milanović.

Na njegovu izjavu na Facebooku je reagirala saborska zastupnica i supredsjednica stranke Centar Marijana Puljak.

Postoje predsjednici država, a postoji i Milanović, napisala je Puljak na Facebooku.

Dan žena čestitao je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Žene su svojim radom i zalaganjem učinile naše obitelji i društvo boljim. Ovo je poseban dan za zahvalu na njihovom nemjerljivom doprinosu stvaranju pravednije zajednice, poručio je Plenković putem Twittera.

Izrazio je namjeru snažnijeg doprinosa ravnopravnosti žena u hrvatskom društvu, prenosi N1.

To kani postići brojnim mjerama za veću zapošljivost žena i postizanje jednakih uvjeta na tržištu rada te demografskim mjerama, a osobito odlučnom borbom protiv svih oblika diskriminacija i nasilja nad ženama.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.