Federacija izravno nabavlja 400.000 doza cjepiva i za to će izdvojiti 12 milijuna KM – Jabuka.tv

Federacija izravno nabavlja 400.000 doza cjepiva i za to će izdvojiti 12 milijuna KM

Vlada Federacije na sjedinci u ponedjeljak formirala je Ad hoc tim za pregovore o nabavi cjepiva. Premijer Federacije FBiH Fadil Novalić kazao je da je ovo najkompetentiji tim za ovaj posao.

Donesen je zaključak da u četvrtak u 10 sati ova grupa, preko Zavoda za javno zdravstvo FBiH, dostavi Vladi prijedlog ugovora za nabavu cjepiva.

Njihov prijedlog će uključivati cijenu, prometnika, proizvođača, tip cjepiva i količinu. Dakle, tim će imati dva dana da obavi posao.
Količina, pojasnio je Novalić, ne može biti veća od 400.000 jer će se nabavljati cjepiva i na druge načine.

Drugo ograničenje je da cijena ne bude iznad 12 milijuna KM jer toliko ima novca u proračunu koji se može na zakonit način angažirati. Ranije je objavljeno da će predsjednik Ad hoc tijela biti Davor Pehar, inače direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, javlja Klix.ba.

Članovi tog tijela za nabavu cjepiva su još Sanja Čustović (Ministarstvo zdravstva FBiH), Vesna Alagić (Ministarstvo zdravstva FBiH), Mirsad Kacila, (Odbor za zdravstvo Parlamenta FBiH), Sanja Škuletić-Malagić (šefica ureda premijera ŽS), Alma Kadić (pomoćnica ministra za zdravstvenu zaštitu u ŽS), Blaško Topalović (Zavod za javno zdravstvo TŽ) i Svjetlana Grgić (specijalistica infektologije iz HNŽ).

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.