Milanović: Ne treba mijenjati Dayton, ne može bez naše suglasnosti

“Status hrvatskog naroda u BiH e reguliran Daytonskim sporazumom, odnosno sporazumom o podjeli vlasti kojeg se treba držati, a ne filozofirati o tome kako ga treba mijenjati. Ne, ne treba ga mijenjati. Promjene Daytona nema bez naše suglasnosti. Ne može”, kazao je u petak hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Milanović je u petak posjetio Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji i studentima održao predavanje o sigurnosnim izazovima koji stoje pred Hrvatskom i njihovom utjecaju na turizam.

Pored odbijanja da dadne suglasnost za promjenu Daytonskog sporazuma, Milanović je govorio i protiv promjene Ustava Europske unije.

Pola Europskog parlamenta, među kojima i moji bivši suradnici, glasovalo je za to da se ide u promjene Ustava EU, da se ukida princip jednoglasnosti prilikom donošenja nekih odluka u EU. To je originalno beogradsko-srpska Miloševićeva priča. To ne može, zaključio je Milanović, objavljeno je na profilu glasnogovornika Ureda Predsjednika RH Nikole Jelića, prenosi N1.

Milanović je također ocijenio kako Hrvatska treba ulaziti u sukobe samo kad je njezina glava u opasnosti. Naveo je da nestaje svijet kakav smo poznavali, s dugotrajnom američkom dominacijom, a novi sustav još nije nastao.

Što se tiče klimatskih promjena, hrvatski predsjednik je kazao da tu treba biti racionalan. Neki procesi se događaju, ali ne treba biti religiozno uključen u to i nema potrebe za hitnim i drastičnim koracima, ustvrdio je.

(www.jabuka.tv | Foto: Nel Pavletić/Pixsell)

7 komentara

  • Prdi prdi , samo priča. Biće ono što je neko negdje skonto kako treba da bude. Mi smo ovde svi nebitni , vazda je neko drugi krojio našu sudbinu tako i sada. Zoka i ostala ekipa na vlasti u HR neka dalje idu na meze i ostale domjenke a mi ćemo morati ko i vazda nečije odluke prihvatiti tojest gutati gorku pilulu. Mi smo za velike svjetske igrače stoka sitnog zuba i tako nas oduvjek tretiraju. Zoka neka gleda da nemanjka klope i da mu se slučajno nesmanji podvaljak a nek pusti šuplju priču bez ikakve akcije u praksi. Njegov drug Plenki će prihvatiti da Hrvati postanu nacionalna manjina u biH ako time može osigurati bolji položaj u Briselu.

  • Oni koji je gonjo branitelje po crkvi svetoga Marka u Zagrebu, oni koji je dao postaviti cirilcnu plocu u Vukovaru, di je jedan Srbin policajac u Hrvatskoj odori usmrtio jednog Hrvata zbog te srbijanske ploce, jedan koji, slavi klanja Hrvata iz Bosne i Lici u mjestu Srb kroz cetnicke ruke u odori Partizana, jedan koji bizi od branitelja HOSa, kao davo od tamjana, jedan koji u Jasenovcu skida ploce Hrvatskim braniteljima HOSa, koji voli zabranu “Za dom spremni”, glumi da se brine za Hrvate u mojoj Hercegbosni. Bas zanimljivo.

  • Dok je moja Posavina okupirana i u kojoj nesmije slobodno da se vije zastava od Hrvata…zaboli me ona stvar i za BiH i za Dayton.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.