Milanović: HV je pomogla sklapanju mira u BiH, pa tek onda NATO

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović priredio je povodom Dana Oružanih snaga RH – Hrvatske vojske svečani prijam i poručio da nacionalni interes država i njezina vodstva moraju prepoznavati, on mora biti kontinuiran i ne može se mijenjati iz ciklusa u ciklus.

Prošlo je više od 30 godine i dobro je da se neke istine ponove. Vi ste tada bili mladići i ustali u obranu svoje domovine bez oružja, bez organizacije koju je druga strana imale, a Hrvatska se naoružavala kao je znala i umjela i nitko joj nije pomagao nego su joj odmagali, istaknuo je Milanović obraćajući se predstavnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i uzvanicima na svečanosti u Uredu predsjednika RH.

Sami smo se oslobodili, tj. vi ste nas oslobodili, na to nas nitko nije poticao, a niti nam pomagao. Hrvatska vojska je pomogla sklapanju mira u Bosni i Hercegovini, tek onda bombarderi NATO saveza, kazao je Milanović.

Hrvatski predsjednik istaknuo je da je nacionalni interes nešto što država i njezino vodstvo mora prepoznavati.

On mora biti kontinuiran, on se ne može mijenjati iz ciklusa u ciklus, to je jedini način da se o njemu postigne konsenzus što nam je važno, što nas čini nacijom, poručio je Milanović.

(www.jabuka.tv | Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

6 komentara

  • Milanoviću poruči Bošnjacima….da oni sada forsirsju kod MZ da kazna Hrvate zbog novca za Izbore,a ustvari rafi se da se kazne Hrvati i da se tako u ljudski -politički oslabe i da se i dalje radi po izbornom zakonu koji odgovara Bošnjacima.

  • Milanoviću poruči Bošnjacima….da oni sada forsirsju kod MZ da kazna Hrvate zbog novca za Izbore,a ustvari radi se da se kazne Hrvati i da se tako u ljudski -politički oslabe i da se i dalje radi po izbornom zakonu koji odgovara Bošnjacima.

  • Dobar dan predsjedniče, jeste se naspavali, kako zdravlje, jel šnita deblja ili tanja?
    Iskreno od mene, imaš dobri izjava ali Bogami i teških “Lapsusa” (Ne znam jesu li lapsusu namjerni ili ne) ali samo objasni svoje ponašanje kao PREMIER I PREDSJEDNIK.

  • (za 9:55)gosodine hrvatski…. ne koči na teškoj hrvatskoj uzbrdici…. budimo sretni da se ljudi ( netko prije netko kasnije) pridružuju hrvatskoj teškoj borbi za svoja prava i slobodu u pravom smislu.
    Nažalost ima i onih Hrvata koji odustanu od borbe pa čak prelaze pomagati suparnicima da ne kažem protivnicima hrvatskih prava naročito u BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.