Milan Tegeltija službeno podnio ostavku na mjesto predsjednika VSTV-a

Potpredsjednica VSTV-a Sanela Butigan Gorušanović predložila je tri zaključka na sjednici VSTV-a održanoj u srijedu.

Prvi je da Milan Tegeltija u srijedu da pismenu ostavku i da VSTV imenuje osobu koja će rukovoditi Vijećem do popune svih pozicija. Drugi zaključak je da predsjednik VSTV u srijedu preda ostavku i da se izabere novo predsjedništvo VSTV-a.

Treći zaključak je da Tegeltija podnese pismenu ostavku, ali da prije toga zakaže iduću sjednicu i da uputi zahtjev Vrhovnom sudu RS da pokrenu postupak izbora novog člana Vijeća u ime osnovnih i okružnih sudova RS.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija je i formalno podnio ostavku čime više i službeno ne rukovodi tom insitucijom. Vijeće će nakon stanke odabrati osobu koja će rukovoditi Vijećem.

Sjednici je nazočilo 13 članova Vijeća. Milan Tegeltija nije nazočio sjednici Vijeća, a mijenjala ga je potpredsjednica VSTV-a Sanela Butigan Gorušanović. Dio članova Vijeća iz Republike Srpske jučer je predlagao da Milan Tegeltija ostavku podnese tek u veljači iduće godine.

Jedna od opcija razmatranih iza zatvorenih vrata je da se imenuje privremeno rukovodstvo VSTV-a i da na poziciju predsjednika VSTV-a bude imenovan sudac Suda BiH Dragomir Vukoje, a da u rukovodstvu budu još Mahmut Švraka i Sanela Butigan Gorušanović. No, za sada nije postignut konsenzus o ovom pitanju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.