Mikulić smijenjen: Predsjedništvo SDP-a raspustilo Županijski odbor u HNŽ-u

Predsjedništvo SDP-a BiH usvojilo je Odluku o raspuštanju ŽO SDP HNŽ. Ovom Odlukom raspušteno je vodstvo županijske organizacije SDP-a BiH HNŽ i uvedeno povjerenstvo koje će voditi organizaciju do završetka Kongresa SDP-a u lipnju i izbora novog vodstva.

Povjerenstvo čine Aner Žuljević, Vesna Saradžić, Lana Prlić, Ismet Lulić, Mustafa Alikadić, Ante Krešić i Damir Šabanović.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić ovu Odluku je obrazložio činjenicom da je dosadašnji predsjednik ŽO SDP HNŽ Zoran Mikulić postao savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Imajući u vidu da je predsjednik ŽO SDP-a HNŽ Zoran Mikulić svoj politički angažman ostvario u državnoj instituciji kao savjetnik člana Predsjednišva BiH, koji dolazi iz druge stranke, te na taj način prestao s obavljanjem svojih stranačkih dužnosti, a već određeno vremensko razdoblje nije sazivao sjednice organa ŽO SDP-a HNŽ, čime se grubo prekršio član 140. Statuta SDP-a, Predsjedništvo SDP-a je donijelo Odluku o raspuštanju organa ŽO SDP-a HNŽ, kako bi se sve aktivnosti koje se odnose na VII redoviti kongres SDP-a i održavanje unutarstranačkih izbora za predsjednika SDP-a realizirane u zadanim rokovima, navodi se u obrazloženju ove Odluke koju potpisuje Nermin Nikšić.

(Fena)


1 komentar

  • Mikulići ispadaju najveće komunjare, predsjednici najvećih stranaka mladeži HDZa, SDPa te u Hrvatskoj mladeži HDZa

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.