Migranti opljačkali košarkaše Čapljine dok su odrađivali trening

Problemi s migrantima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nastavljaju se. Košarkaši Hrvatskoga košarkaškog kluba Čapljina trening u petak navečer u gradskoj dvorani u svom gradu zasigurno će pamtiti neko vrijeme.

Naime, dok su košarkaši odrađivali trening pod paskom Borisa Džidića, skupina migranata provalila je u njihovu svlačionicu i otela sve što se oteti moglo, piše SportSport.ba.

Košarkaši su u kratkom vremenu ostali bez novca i mobitela te je poslije završetka treninga među njima uslijedio šok.

Srećom u nesreći, ispostavilo se da pljačkaši nisu onesposobili lokatore na mobitelima te su igrači, uz pomoć policije, migrante locirali u jednom lokalnom ugostiteljskom objektu.

Ubrzo je došlo do naguravanja, a SportSport.ba neslužbeno doznaje da je u lokalu nastao opći metež u kojem je bilo i razbijenih glava.

Košarkaši su došli do mobitela, ali novca nije bilo. Kako se saznaje, iz svlačionice je ukradeno više od 1000 KM, a najgore je prošao Denis Milinović, posuđeni košarkaš mostarskog Zrinjskog. Migranti su navodno informacije o lokaciji svlačionice dobili od čistačice dvorane koja ih je, ne sluteći ništa, uputila točno na odredište koje su pljačkaši tražili.

Migranti su ovih dana uhićeni i u kršenju drugih zakonskih odredbi. Naime, nekolicina migranata, neposredno uz štandove na mostarskoj tržnici u Vrapčićima, prodaju hranu koju su ranije vjerojatno dobili.

Prodaju humanitarnu pomoć

Čitatelji portala Klix.ba dojavili su da migranti s Bliskog istoka, vjerojatno smješteni u Izbjegličkom centru Salakovac, prodaju humanitarnu pomoć koju su tamo dobili. Konzerve mesnih narezaka, paštete i sličnu robu prodaju po cijeni od jedne konvertibilne marke.

Kupci su se informirali o roku trajanja i kupovali. Jedan od trgovaca na tržnici novinarima je kazao da je to redovita pojava te se našalio kazavši da su konzervama osigurali cijeli Mostar.

Moraju i oni od nečega živjeti, prodaju viškove dobivene hrane i neke sitnice ili mijenjaju za voće i povrće s tržnice, izjavila je jedna Mostarka za Klix.ba.

U Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije kazali su da još nitko nije kontaktirao policiju, ali su naveli da prodaja humanitarne pomoći nije dopuštena.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ko kaze da nije dozvoljeno prodavati humanitarnu pomoc??? Tako su se mnogi obogatili za vrime srpske agresije na Hrvacku! Raspitajte se!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.