Microsoft poboljšava iskustvo zaključanog zaslona u Windowsu

Poboljšano je iskustvo prošli tjedan stiglo Windows Insidersima u sklopu Release Preview builda dok će se šira dostupnost odvijati u fazama.

Uređaji sa OS-om Windows 11 (verzija 23H2 i novija) i Windows 10 (verzija 22H2 i novija) koji imaju instalirano mjesečno sigurnosno ažuriranje iz travnja 2024. (ili novije) sada će biti uključeni u postupno uvođenje novog iskustva, najavljeno je u objavi, piše Bug.hr.

Ipak, čak i unatoč ažuriranju neće svi korisnici odjednom dobiti pristup svim dinamičnim karticama (vrijeme, financije, sport, promet itd.) jer to ovisi o regiji u kojoj se uređaj nalazi.

Prema zadanim postavkama odabrani sadržaj će se temeljiti na lokaciji i postavkama jezika uređaja što će se kasnije moći personalizirati.

To znači da će se nepotrebne kartice moći ukloniti, a preostale imati opciju prikaza na drugom jeziku ili za odabranu lokaciju.

Korisnici koji ne žele vidjeti novo iskustvo zaključanog zaslona mogu ga isključiti u postavkama: Postavke > Personalizacija > Zaključani zaslon > Status zaključanog zaslona.

Privremeno programersko rješenje ostalo u Windowsu 30 godina

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.