Messiju potvrđena kazna zatvora od 21 mjeseca – Jabuka.tv

Messiju potvrđena kazna zatvora od 21 mjeseca

Španjolski Vrhovni sud potvrdio je kaznu od 21 mjesec zatvora nogometašu Barcelone Lionelu Messiju.

Zvijezda Barce, zajedno s ocem Jorgeom, osuđena je za poreznu prevaru u srpnju prošle godine, ali su se potom odlučili žaliti Vrhovnom sudu Španjolske.

Nakon procesa koji je vođen tijekom prethodnih mjeseci, Vrhovni sud ih je također proglasio krivim i oni su osuđeni na po 21 mjesec zatvora.

Srećom po Messija, on neće otići iza rešetaka. Po španjolskim zakonima svaka kazna ispod dvije godine može biti i uvjetna, tako da se Messi u ovom slučaju izvukao bez odlaska iza rešetaka.

Podsjetimo, otac i sin Messi se terete da nisu platiti porez u iznosu od 4,1 milijuna eura u periodu od 2007. do 2009. godine, što ih je na kraju odvelo na sud. Pored ove kazne, platit će i novčanu od dva milijuna eura, dok će Jorge Messi platiti milijun i pol eura, međutim prema našim saznanjima to im neće tako teško pasti!

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • A tata? Ma nema veze, imaju oni za terapije. A ljudi će i dalje gledat besmisleno uzaludno šutanje lopte u posebno napravljenim cipelama za trčanje po umjetnim ledinama poradi kvazi vrijednih ciljeva. Panem et circenes.

  • Kruha i igara narodu je stara politička dobitna “fora”. Još kada se umiješa i politika majorizacije većine nad manjinom koja je kod nas viđena jučer od strane srpske politike, a danas muslimansko-bošnjačke, onda nam je jasna politička pozicija Katalonije i njene prijstolnice Barcelone, personificirane i u nogometnom klubu Barcelona koju tako nemilosrdno udaraju svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima iz centra političke moći Madrida. Tako slično sudbini Hrvata u Yu tvorevini i sudbini Hrvata u BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.