Mesić “prosvijetljen” nakon ručka s Komšićem: Hrvati nisu htjeli Čovića!

Bivši predsjednik RH Stipe Mesić, pojasnio je detalje svog susreta u Zagrebu s novoizabranim, ali još ne inauguriranim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Iako su u njegovoj stranci Demokratska fronta Komšićev posjet Hrvatskoj nazvali službenim, on nije tako shvaćen u Hrvatskoj, jer nije stupio na funkciju na koju je izabran.

Bivši predsjednik RH Stipe Mesić, i jedan od rijetkih ljudi u Hrvatskoj koji je pozdravio reizbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH potvrdio je za Radio Slobodna Europa (RSE) kako se u utorak nakratko sastao s Komšićem tijekom njegovog boravka u Zagrebu.

Mi se znamo jako dugo. On je branio Bosnu i Hercegovinu, na tome se i dokazao i to je očito ono što oni koji razumiju politiku i prihvaćaju. Razgovarali smo i o tome kako bi trebalo popraviti odnose Zagreba i Sarajeva time da se stvari stave na stol i da se razgovara, rekao je Mesić.

On smatra kako je nezadovoljstvo službenog Zagreba s izborom Komšića jedna nategnuta i nepotrebna priča, jer su, kaže, stvari sasvim jasne.

Podsjeća kako je Komšić izabran po istom zakonu po kojem je na prošlim izborima izabran Čović, a o tome koga predstavljaju tri člana Predsjedništva kaže.

Oni predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, a ne Bošnjake, Hrvate i Srbe, jer su dobili legitimitet na izborima. Dakle, ove priče o tome kako Čović kaže da je za njega glasalo 80 % Hrvata – pa za njega je glasalo 80 % Hrvata koji su izišli na izbore, a 60 % Hrvata nije izašlo na izbore. Prema tome, Hrvati nisu htjeli Čovića, u tome je cijeli njegov problem, a očito i problem naše politike, tumači Mesić cijelu situaciju na svoj način.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Pitati Mesica za misljenje, hm,hm. To je isto kao kada su ljevicarski mediji pitali drogerasa i ludjaka Bareta sto misli o HDZu. A on na to kaze da su ludaci. Eto tako je to kod nas.

  • MOLIM OVAJ PORTAL DA,AKO JE IKAKO MOGUĆE, NE KONTAMINIRA OVAJ MEDIJ VIŠE S OVOM DVOJICOM .Učinite nam uslugu jer zbog njih padne dosta psovki i ružnih riječi.HVALA.

  • Da su hrvati izišli na izbore, Komšić ne bi bio izabran. Mesić je u pravu. Ovi izbori su obilježili najmanju izlaznost. I nemojte prdit na Komšića, kad su naši veća đubrad u njega. Ne branim Komšića, ali okanite se sranja. Bili su prošli izbori, Čović je dobio, a šta smo mi dobili? Zar nije tada bilo izbornog zakona. Čujte, molim vas? Od korupcije do nezakonitog zapošljavanja u pociju i elektroprivredu, nesmite prdnit od njeg ako nije amenova

    2
    5

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.