Mesić: “Ja bih Šešeljevo ponašanje ignorirao”

U trenutku pokušaja smirivanja odnosa između Beograda i Zagreba, bar kada je riječ o dvije zemlje – dogodio se Vojislav Šešelj. Njegovo gaženje hrvatske zastave prekinulo je službenu posjetu Hrvatske delegacije Srbiji, i odnose vratilo korak unazad. Predsjednik Srbije Aleksandr Vučić osudio je ponašanje Šešelja, ali to nije umanjilo ljutnju Zagreba. Srpska premijerka Ana Brnabić kaže da joj nije jasno šta traži hrvatska strana, koja navodni incident nije ni vidjela.

Sve je smješnija ova cijela situacija, ne bih dalje da pridajem važnosti. Srbija je tu, tu smo da razgovaramo, tu smo za svaki vrstu gostoprimstva. Nadam se da će uskoro odlučiti ipak da dođu, da tu posjetu završe. Ja im stojim na raspolaganju, poručuje Brnabić.

Ni bivšem predsjedniku Hrvatske Stjepanu Mesiću izgleda nije najjasnije ponašanje predstavnika Hrvatske, koji su napustili Beograd zbog Šešeljevog incidenta, za koji čak nema potvrde da se zaista i dogodio. Danas je rekao da to neće poremetiti odnose dvije zemlje.

Namjera Šešelja da isprovocira i da pravi zbrku između naše dvije zemlje. Ja bih, da sam bio na mjestu hrvatske delegacije, Šešeljevo ponašanje ignorirao, njemu ne treba nikako pridodavati važnost, smatra Mesić.

Miro Kovač za N1 govori da je ova situacija poražavajuća isključivo za Srbiju.

To je žalosno za Srbiju, da osuđenik za zločin protiv čovječnosti vodi vanjsku politiku. Srbija se mora time pozabaviti, tvrdi Kovač.

Otkriveno što je Šešelj opsovao Jandrokoviću: “J***m vam majku ustašku svima”

Profesor Instituta političkih znanosti u Beču i stučnjak za Balkan Vedran Džihić smatra da nema volje u Beogradu i Zagrebu da se napravi iskorak u odnosima i vjeruje da će sličnih incidenata biti i u budućnosti.

Ako zaista postoji strateški cilj u Beogradu i Zagrebu da se ide ka normalizaciji susjedskih odnosa, onda bi u ovom slučaju Plenković ostao tu, uputio protest, ali nastavio općeniti razgovor i u sjednici sa svim drugim ljudima s kojima se trebao naći, ali čini mi se da imamo dvije različite posade koje svjesno, ne samo ovaj put, već nekoliko godina, komuniciraju da ne žele napraviti iskorak prema povjesnom pomirenju dvije države, koje još uvijek fali između Srbije i Hrvatske, ističe Džihić.

I dalje ostaje pod znakom pitanja da li je incidenta zaista bilo, jer je jedini izvor da se gaženje hrvatske zastave dogodilo ostala Srpska radikalna stranka. U međuvremenu, otvara se novi prostor za razmjenu optužbi. MUP Srbije zabranio je najavljeni skup SRS-a u Hrtkovcima u Vojvodini, zakazan za 6. svibnja. Odgovorio je Vojislav Šešelj, uz konstataciju da MUP nema nadležnost da nešto dozvoljava ili ne dozvoljava.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • I tebe i Mracnu triba ignorirat!! Iz koje ste bi pizde materine izasli, da ne volite mrvu Hrvatske Katolicke Zemlje??! Koja zloba i pitam se: zasto pitate take osobe za misljenje!!!

  • Šešelj je mila majka za tebe majmune jedan. Onaj dan kad napustiš ovaj svijet napravit ću takav vatromet da će se pamtiti!

  • Ni meni se mesic ne dopada jer nije pretvorbu istraživo kada je bio presjednik. A u izbornoj kampanji je obećavao pretvorbu istraživati. Ali prdoklačite na njega od mržnje to je za smijati se. Jer je raskrinkao zna se kriminalne hrvatine i njihova djela. I on nikoga nije poslao u Hag već vaše drage kisele adz njuške i plus spasio je generala Daria Kordića od 40 godina haškog suda. Nije bajan. Ali ipak bar 10 puta je bolji od kiselih zna se njuški.

    • Samo ti kusaj gowwna smetljaru orjunaški. Hebla vas dvojica kevu jedan drugome. Najveće gowno u povijesti hrvatskoga naroda: izdajica, prilivoda, špijun, lopov, kriminalav, udbaški krmak,šicer, diikobraz… vi orjunaši takve volite.

  • Anonimni jadniče sve to što si nabrojio možeš kazati adz kiselim krimi njuškama jer su se u svemu tome vrlo uvjerljivo dokazali zna se lažni licemjeri i upropastili naš narod ..

  • HDZ=Sve uništili kriminalnom privatizacijom 90-tih to i vrapci na grani znaju. Evo vam Todorića lice i naličje hdz kriminalne politike. O tome šutite papčine jeli. Radnici u Agrokoru imaju mjesečne plate jedva 3000 kn a savjetnici ramljakovi milijun kn mjesečno. To je politika hdz, maloga čovjeka uništiti a kapitalistima krvopijama sve dati. Usput hdz govnari glumeći vjernike. I takvi su vama dobri. Znači da bi i vi tako radili da možete. Pa kako vas nije sram strah uopće pomisliti doći u Crkvu ? Odgovorite pojedini kukavice Anonimni govnari !

  • Gdje su desničari i razne TAKOZVANE Katoličke udruge i crkvene vođe u HR ? Kada tako volite HR državu zašto ne učinite mitinge proteste protiv Tajkuna i političara koji su uništili kriminalnoj privatizacijom puno tvornica, poznatih tvrtki ? Što ne tražite od vašega hdz da hvata zatvara tajkune i vrati HR Državi pokradeno i da tvornice opet radu. Hajde licemjeri da vidim mitinge protiv tajkuna. Ali nećete to nikada učiniti ZNA SE zbog koga i koga bi trebali prozvati hdz licemjere .. Licemjeri zapitajte se zašto mladi masovno napuštaju HR? Pitajte to kisele hdz njuške ..

  • HDZ = HRVATSKO DRŽAVNO ZLO ili još bolje što je sam Kujundžić izjavio da je hdz u stvari HIZ = HRVATSKA INTERESNA ZAJEDNICA ja bih još dodao za Laž, Prevaru, Obmanu, Mutne poslove, Glumiti velike katolike i patriote a samo nastojati napuniti svoje džepove i bogatima davat što više a sirotinji uzimati maksimalno od svega. Ukratko pljuc fuj bljak hrrk pih ..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.