Mercedes-Benz ukida ručne mjenjače u svojim vozilima

Proizvođači automobila štede. Režu se troškovi, pripremaju se temelji za implementaciju novih tehnologija, koje jamče više automatizacija u vožnji i električne energije, a manje neizvjesnosti, benzina i dizela.

Mercedes-Benz je u velikom restrukturiranju poslovanja, a jedna od odluka je i ukidanje ručnih mjenjača kao opcije. Gotovo je, tako je novinaru Gregu Kableu rekao Marcus Schaeffer, Mercedesov direktor razvoja.

U SAD-u ručni mjenjači nisu dostupni još od 2015. godine, a ta mjera se sad proteže i na ostatak svijeta. Također, od mjera štednje, treba spomenuti i drastično smanjenje investicija u motore s unutarnjim sagorijevanjem. Njemački premium proizvođač planira smanjiti broj benzinaca i dizelaša u ponudi za 70 posto do kraja 2030. godine.

U cjenicima bi tada trebali dominirati električni Mercedesi. U duhu TV prodaje spomenimo da i to nije sve pa Mercedes najavljuje i prorjeđivanje platformi za svoja vozila, prenosi HAK revija.

I za kraj, sad smo već doista umorni u nizanju (loših?) vijesti iz Mercedesa, A klasa i B klasa, u budućnosti neće biti u fokusu interesa ove kompanije. Što to znači? Možda ćemo u bliskoj budućnosti ostati i bez njih. Proizvođač iz Stuttgarta planira postati najveći proizvođač električnih automobila.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.