Memorijal Andrije Ankovića: Domaćini u Gabeli iščekuju rekordan turnir – Jabuka.tv

Memorijal Andrije Ankovića: Domaćini u Gabeli iščekuju rekordan turnir

Marne organizatore nogometnog turnira Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli muči kiša koja je proteklih dana nemilosrdno natapala travnjak stadiona “Perica Pavlović”.

Valjda se ispadala, neka nas sada pusti da na miru odradimo turnir, žali se Nikica Pehar, dopredsjednik kluba.

Sutjeska, Zrinjski, Dinamo II

Valja reći da intenzivne pripreme traju nepunih mjesec dana, dok je cijeli proces pokrenut odmah po završetku jesenskog dijela sezone. Sudionici – branitelj trofeja Sutjeska (Nikšić), Zrinjski, Dinamo II i, naravno, domaćin GOŠK – poznati su već mjesec i pol dana.

Međutim, da bi turnir bio na uobičajenoj razini, treba posložiti i druge stvari, od uređenja terena, koji je u ovom trenutku glavna briga, smještaja ekipa, prijma gostiju pa niza naoko manje bitnih, a važnih pojedinosti, koje su presudne za uspješnu organizaciju. Sve to je na leđima volontera već naviklih na turnirsku vrućicu koja ih drži danima uoči turnira, piše Večernji list.

Da je organizacija mali posao, bilo bi turnira, a ovako u cijeloj regiji ostao je samo GOŠK. Ove godine prelazimo u vodstvo, ovo će nam biti 29. turnir. Do sada smo rekord dijelili s Veležom čiji je Februarski turnir imao 28 izdanja, s ponosom ističe Nikica Pehar, dopredsjednik kluba.

Domaćini smatraju da su i ove godine osigurali jak sastav.

To jamči popis sudionika: Zrinjski – prvak BiH, Sutjeska – prvak Crne Gore, druga ekipa hrvatskog prvaka Dinama te, naravno, njihova momčad pred kojom je na proljeće teška borba za ostanak. Pehar brani Sutjeska iz Nikšića kojoj se lani posrećilo na prvom nastupu na turniru, odmah su slavili.

Podsjećamo, Sutjeska je u finalu s 2:1 nadigrala domaćina GOŠK, dok su, na opće iznenađenje, za treće mjesto igrali Zrinjski i Hajduk. Slavili su Splićani, međutim, Mostarcima to nije smetalo da ponovno osvoje naslov državnog prvaka. Dakle, turnir je dobra prilika za pripreme dvadesetak dana uoči prvenstva, a i trofej nije nevažan.

Splićani najuspješniji

Najviše uspjeha do sada imao je splitski Hajduk koji je trofej Andrije Ankovića osvajao 6 puta, slijedi ga Zrinjski, koji je 5 puta bio pobjednik, pa mu je ovogodišnji nastup prilika poravnati se sa Splićanima, navodi Večernjak.

Po tri puta turnir su osvajali Dinamo i Sarajevo, a dva Široki Brijeg.

Po jedan trofej osvojili su Leotar, Velež, Šibenik, Neretva (Metković), GOŠK (Gabela), Osijek, Lokomotiva (Zagreb), Split i Sutjeska. Dakle, ovogodišnji sudionici već su osvajali trofej pa na popisu osvajača novog imena neće biti.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.