Melanija Trump se naljutila zbog plakata u Zagrebu, stiže tužba

Tko zna jesu li iz Američkog instituta razmišljali kako će završiti njihova kampanja, u kojoj su iskoristili aktualnu prvu damu Amerike i njezin loš engleski jezik. Cijela kampanja postala je viralna i o njoj su pisali i svjetski mediji, a Melania Trump sada je najavila tužbu te putem svoje odvjetnice traži da se svi plakati uklone u roku 24 sata.

Prije nekoliko dana po Zagrebu su objavljeni provokativni plakati na kojima je ilustracija američke prve dame, a sve popraćeno riječima: ‘Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog’.

Kampanja Američkog instituta, udruge za promicanje engleskog jezika i američke kulture postala je viralna, o njoj su se raspisali i svjetski mediji, a sada bi im mogla usljediti i tužba.

Kako donosi RTL, cijela kampanja nije se nikako svidjela Melaniji Trump, što je potvrdila i njezina odvjetnica Nataša Pirc-Musar. U sljedeća 24 sata svi plakati moraju biti uklonjeni.

‘Ta kompanija, koja je radila tu marketing kampanju, nije upoznata s hrvatskim propisima.

Zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketing svrhe, ako nema suglasnost tog pojedinca’, izjavila je Nataša Pirc-Musar.

Kako je rečeno u prilogu, autori spornog plakata od danas su bez komentara, iako su se, kada je sve postalo viralno, hvalili idejom.

(www.jabuka.tv)

 

2 komentara

  • Jaaadnaa ona , ko setka! Usta se skupila iakk to ona ” pumpa”, ne koristi ni sminka! To je ponizenje za nju! I njene slovence!

  • Koji k..?? Engleski joj je sasvim dobar,ima malo naglaska i zbog toga se čini da je loš ali gramatički sve je ispravno. Samo naglasak je malo čudan pa se neke riječi teže razumiju.. Obična novinarska patka,udri po ”glupoj ” manekenki koja priča pet jezika

Komentiraj: