Mehi kapljica draga – Svađa zbog drva rezultirala ranjavanjem oca Muhameda Bešića

Meho Bešić, otac bh. nogometnog reprezentativca Muhameda, koji igra za engleski Everton, ranjen je u pucnjavi koja se desila u mjestu Falešići kod Srebrenika.

Prema pisanju Dnevnog avaza, alkohol i svađa između dvije obitelji kumovale su okršaju porodica Bešić i Suljanović. Prema riječima očevidaca, ove porodice odranije su imale neraščišćenih računa.

“To je bila opća tuča između Mehe i tri brata Suljanović i njihove dvojice sinova. Meho je bio sam na jednoj strani, a njih petorica na drugoj. U toj općoj makljaži, gdje su sijevale pesnice, Bešić je bio savladan. Kada se očekivalo da se sve smiri, Senad je izvadio pištolj i sa dva hica ranio Mehu” – kaže za Dnevni avaz svjedok incidenta.

Na kraju je Meho upucan sa dva metka, u ruku i u nogu, pa mu je pomoć ukazana u Hitnoj pomoći u Srebreniku.

“Nije ovo prvi put da se ove porodice svađaju. Oni žive u Falešićima i komšije su, kuće im dijeli samo osnovna škola. Meho ih je i ranije napadao kada je bio pod djelovanjem alkohola. Znao je često svoja dva psa, Sultana i Hurem, napucavati na njih” – priča izvor.

“Meho se na njih često žalio da režu šumu. Njega je to nerviralo i stalno im je to zamjerao” – dodaje izvor Avaza.

Mještani Falešića kažu da je u četvrtak Meho bio u posjeti sinu u Splitu, gdje je Muhamed Bešić u dresu Evertona igrao utakmicu Europske lige protiv Hajduka.

“Sigurno mu je Muhamed dao malo više novca, pa se Meho ovih dana nije trijeznio. Nadam se da će Bešić i Suljanovići izgladiti ovaj nesporazum” -tvrdi sugovornik Dnevnog avaza.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Tri sam puta pisala! Di su komenti???Sad jopet: e vako, sta ima veze pijani caca sa sinom i njegovom karijerom??? To nije lipo od vas spominjati ga!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.