Međunarodno “Off road” natjecanje u Parku prirode Blidinje 20. i 21. lipnja

Off road klub Grand Hercegovina organizira “Off road” natjecanje 20. i 21. lipnja u Parku prirode Blidinje.

Off road je jedan od najpopularnijih modernih sportova koji obuhvaća vožnju terenskim vozilima po neobrađenim putovima i cestama koje vozači sami zamisle. Zahtjeva posebnu spremnost kako za vozilo tako i za posadu, odnosno vozača i suvozača. Najčešće su to kameniti tereni, blatnjave šume, pijesak, snijeg itd.

Natjecanje se održava treću godinu zaredom i međunarodnog je karaktera.

Tajnik spomenutog kluba Matej Begić kazao je kako se vožnja organizira po predjelima Bosiljne i Blidinja, te da će se natjecati preko sto vozila.

Orijentacijska vožnja po predjelima Bosiljne s ciljem na Blidinju posada vozi 20. lipnja, a vožnja specijalnoga ispita (brzinca) održat će se na Risovcu kod skretanja za Ski Stazu, 21. lipnja. Na natjecanju sudjeluje preko sto posada, odnosno vozila iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, kazao je Begić u razgovoru za Fenu.

Dodao je kako će se natjecanje voziti u četiri klase, te da se vožnje voze po službenom pravilniku Off road saveza BiH.

Natjecanje se održava u klasama Challenge (hard), Adventure 1 (soft 1), Adventure 2 (soft 2) i Turist klasa. Vozi se po službenom pravilniku Off road savez BiH, tako da je za klasu Challenge obavezan roll bar, kacige, prednje i zadnje vitlo, a za klase Adventure 1 i 2 obavezno je prednje vitlo i kacige. Turist klasa će vozit odvojeno od ostalih klasa, ona će voziti specijalni ispit namijenjen turistima koji će se bodovati i nagraditi one najbolje. Turist klasa će također obići predjele Blidinja, pojašnjavaju organizatori.

Organizatori pozivaju sve koji su zainteresirani da rezerviraju svoje mjesto na spomenutom događaju. Prijave na “Off road” natjecanje mogu se podnijeti putem inboxa na Facebook stranici kluba “Off Road Klub Grand Hercegovina”.

Prijave su otvorene do popunjavanja smještajnih kapaciteta, a moraju sadržavati sljedeće: ime kluba, klasa koju vozite, dan dolaska (petak/subota) i broj osoba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.