Međugorje: Zajednica Cenacolo je dom mnogima koji se žele vratiti na pravi put

Majka Elvira 1983. godine osniva prvu zajednicu u Italiji, kako bi pomogla nesretnima koji su zbog brzog tempa života i naglašenog materijalizma postali žrtve raznih ovisnosti. Danas u svijetu postoji 65 takvih kuća.

Droga, alkohol, kocka, društvene mreže, samo su neki od poroka koji muče današnju mladež. Zajednica Cenacolo  u Međugorju postala je dom mnogima koji se žele vratiti na pravi put i spoznati vrijednosti života.

Svakodnevnim fizičkim radom štićenici kreativno ispunjavaju svoje vrijeme. Molitva im pomaže da pronađu sebe i zaliječe loše navike. Izolacija od vanjskog svijeta, bez televizije, mobitela, isprva se čini kao težak korak za svaku osobu pri dolasku, javlja Federalna TV.

Na taj način sve nebitne stvari gube na značaju, a rad, vjera i molitva ostaju da vode sva srca na pravi put, kako bi sutra izašli s osmijehom na licu i bili ono što doista jesu.

Ulazak u zajednicu je besplatan i prihvatit će svakoga, bez obzira na vjeru i naciju. Program traje 3 godine, ali odluku o odlasku može donijeti samo štićenik kada osjeti da je spreman započeti novi, bolji život.

Federalna TV posjetila je zajednicu Cenacolo

Majka Elvira 1983. godine osniva prvu zajednicu u Italiji, kako bi pomogla nesretnima koji su zbog brzog tempa života i naglašenog materijalizma postali žrtve raznih ovisnosti. Danas u svijetu postoji 65 takvih kuća. Mi smo zavirili u jednu od njih, onu u Međugorju – Cenacolo.Vipe na www.federalna.ba/bhs/vijest/225341

Posted by federalna.ba on Tuesday, 2 January 2018

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj: