Međugorje: Samostan i Majčino selo u karanteni – Jabuka.tv

Međugorje: Samostan i Majčino selo u karanteni

Majčino selo i samostan u Međugorju ići će u karantenu, potvrdio je dr. Jurica Arapović na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite HNŽ-a održanoj u ponedjeljak u Mostaru.

Kad je riječ o pogođenom naselju u Međugorju, radi se o samostanu s dvadesetak redovnica i redovnika, svi su početkom ožujka imali blaže ili srednje teške simptome. Neki od njih su testirani, ne svi, i pozitivni su na Covid-19. Radi o jednom otvorenom redovničkom sustavu, časna sestra je bila u kontaktu s drugima, prije svega mislim na Majčino selo. 

Dakle, odluka je da se, u dogovoru s provincijalom, u Međugorju kuća s redovnicima i redovnicama i Majčino selo stave u jedan oblik karantene gdje će im se na svakodnevnoj razini dostavljati hrana i sve nužno za normalan život. Za sada slijedi testiranje primarnih kontakata u smislu onih koji su visokorizični za stjecanje Covida-19, kazao je dr. Arapović.

Naveo je da je jedna časna sestra u kritičnom stanju na respiratoru.

Od tih 18 trenutno se troje nalazi u našoj bolnici, jedna časna sestra je na respiratoru u kritičnom stanju, teške i neizvjesne prognoze. Fratar i jedna časna sestra su sa srednje teškim simptomima smješteni na odjelu, zaključio je dr. Arapović.

Dotaknuo se i žarišta u HNŽ-u kazavši da ih ima više, kao i u susjednoj Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Imamo i žarište koje se otvara bez epidemioloških podloga. Bojim se da će Covid-19 uvući u građanstvo i nećemo moći povezati i doći do nekih kontakata, što je preduvjet da nam se dogodi ono što se dogodilo u nekoj od europskih država. Što obzirom na naš zdravstveni sustav i nije dobro, rekao je dr. Arapović.

Koronavirus: Prati najnovije vijesti iz minute u minutu!


(www.jabuka.tv)


16 komentara

  • Sta se desava u vasim ludim glavma ? Ako niste sposobni napisat jedan normalan i moralan komenter nemojte ni pisat …. U ovom jadu i tugi cijelog svijeta pafda vam na pamet glupost pisat ….. Gospodo ovo je kraj ….. nems vise , svi smo isti pred Bogom . Proce epidemija , ali Gospodarsvo se nece vratit za 50 godina nazad ….. Jos hrane ima ali kad glad nastane kuku …..

  • Milostivi Boze budi svim ljudima upomoci.Citam pojedine komentare i ne mogu da se ne zamislim kolko zloce u pojedinim ljudima.Tocno me strah .Nek nam dragi Bog u pomoci.Amen.

  • Dragi Moj Bože nisam mogla niti sanjati a pogotovo misliti da postoji ovako razuzdano bolestan dvonožac ? Vjerovao Ti u Boga ili ne Ti si ovakom gnusnom uvredom popljuvao samog Svemogućeg Boga ? Svećenik je zamjenik samog Isusa Krista na zemlji ! A ti spodobo nazovi ljudska ovom svojom izjavom sam si prokleo zemlju pod svojim bjednim nogama i nebo nad svojom glavom i kud god se budeš micao pratit će te ovo gnusno prokletstvo mislim da bi ti bilo bolje da se ni rodio nisi………………….?????????????????????????????

  • Gmazu i ništarijo mora da si svoj bjedno uzaludni život predao u ralje sotone nedaj Bože đavla ???????????? Onajkome tako vjerno služiš on će te i odnijeti ???????????? Ostupi sotono od kršćeni duša a posebno od naši dragi fratara i časnih sestara👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • Bože pomozi ovim bolesnim ljudima što pišu ovako ovim što su psihički oboljeli i ja cu molit za njih i to je boles kao i corona i ostale…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.