Međugorje: Rijeke hodočasnika na molitvi za mir u svijetu

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, na tisuće hodočasnika okupilo se u ponedjeljak u Međugorju.

Na Brdu ukazanja, prvoga dana nove godine, simbolično su obilježili Svjetski dan mira, odašiljući poruku nade, mira i vjere.

Na Brdu ukazanja, prvoga dana nove godine, simbolično su obilježili Svjetski dan mira

Od 15:00 do 18:00 sati mnoštvo hodočasnika pristiglih iz svih krajeva svijeta molilo je za prestanak sukoba na Bliskom istoku te Ukrajini.

Članovi HGSS Čitluk budnim su okom pazili na vjernike koji su se okupili u velikom broju, usprkos kišovitom danu što je ovu nakanu učinilo još plemenitijom.

(www.jabuka.tv)

23 komentara

 • I staje vazno Gospa rekla? Svi djele po drustvenim mrezama da je Gospa rekla da ce se nesto jako bitno desiti veceras u 18. Jel opet neki marketinski trik vidjelice?

  • Vidjelica imala izvanredno ukazanje.Osim redovnih sad ima i izvanredna.Poznajem nekoliko osoba koje stalno mole a zlo rade.To ti je slično,bogohuljenje a navodno vjeruju u Gospu.

  • Da si bio na Podbrdu ,vidio bi šta se desilo.Plodovi vjere na sve strane.Da dođeš gore i moliš osjetio bi Božiji prisutnost.Nema trika dođi i uvjeri se.

   • Nauk Katoličke Crkve, KKC nam pojašnjava smisao i važnost klanjanja Bogu, tumačeći što i kako vjernik ima vjerovati o prvoj od deset Božjih zapovijedi. Prema tom učenju, glavni čin kreposti bogoštovlja je klanjanje: “Klanjati se Bogu znači priznati ga kao Boga, kao Stvoritelja i Spasitelja, Gospodina i Gospodara svega što postoji, kao beskonačnu i milosrdnu Ljubav” , navodi Katekizam (KKC, 2096) i citira Isusove riječi iz Lukina evanđelja. Klanjati se Bogu znači priznati, s poštovanjem i posvemašnjom podložnošću, “ništavilo stvorenja”, jer ono ne postoji doli po Bogu. Klanjati se Bogu znači hvaliti ga, uznositi ga a sebe ponižavati, sa zahvalnošću ispovijedajući da je učinio velike stvari i da je njegovo ime sveto. Klanjanje jedinom Bogu oslobađa čovjeka od zatvaranja u sebe, od ropstva grijehu i idolopoklonstva prema svijetu. Tako učeći, Katekizam nas kao vjernike obvezuje da se klonimo idolopoklonstva, pojašnjavajući da nam baš prva Božja zapovijed zabranjuje častiti druge bogove osim “jedinog Gospodina, koji se objavio svome narodu”.

  • Vi ljudi niste regularni u glavu… Kakve vidjelice i poruke, svakoga tko vjeruje da se nekakvoj vidjelici ukazuje Gospa redovito treba preventivno poslati na psiho test. Znaci strasno kako se izrugujete s nekim stvarima.

 • Odgađa se Božiji sud zahvaljujući žrtvama,molitvi i postu onih za koje svjet smatra da su ludi,uvjek je bilo i bit će, po ljudsku ništa po Božijem sve.🩵molimo dok imamo vremena mi kojima je dano da ga imamo i ova milost Gospinih ukazanja!

 • Pa jeste vi fratri normalni?istjerivanje vjernike iz pameti.Zašto ne poslusate Papu. Sto vise dijete cijene.to nosite skuplje pume .mobitele.a da ne govorimo o luksuznim autima.sirotinja gladna.pogledajte oko sebe ne samo na sebe.sramota.

 • Po komentarima se moze vidjeti koliko smo zlo od naroda i koliko medju nama sotona vlada kad pricamo protiv onih koji mole i nikome ne smetaju, bolje bi bilo svima da izmole krunicu na brdu i ne preispituju se je li se ukazalo nesto ili ne, molim sebi i za sebe i svoje, meni je Gospa svugdje gdje se moli, i daj Boze da svi molimo a ne sikcemo i zlobu i vlastito nezadovoljstvo i nemir sirimo, prekrstite se bit ce vam lakse vjerujte

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.