Međugorje: Predstavljena poštanska marka uz obljetnicu organizacije “Marijini obroci”

Marka Hrvatske pošte Mostar “25 godina Međunarodne humanitarne organizacije Mary’s Meals – Marijini obroci” predstavljena je u Međugorju na svečanosti kojom je obilježena 25. obljetnica djelovanja i humanitarnoga rada njezina osnivača Magnusa MacFarlane – Barrowa.

Rad ove organizacije, prema riječima njezinih utemeljitelja, plod je Međugorja. Obitelj MacFarlane – Barrow 1992. željela je pomoći ljudima u ratom zahvaćenoj BiH. Sve je započelo iz njihova doma, katoličkoga centra Craig Lodge Family House of Prayer u Argyll-u (Škotska), koji je obitelj MacFarlane – Barrow otvorila nakon obiteljskoga hodočašća u Međugorje 1983.

Ono što je planirano kao jednokratna pošiljka humanitarne pomoći izbjegličkim kampovima u blizini Međugorja razvilo se u brzorastuću međunarodnu dobrotvornu organizaciju. Broj djece koju danas pomažu Marijini obroci veći je od 1.200.000, a 30 KM je dovoljno da se jednome djetetu u siromašnim zemljama svijeta osigura dnevni obrok tijekom cijele godine i omogući školovanje.

Autor marke HP Mostar, koja se u poštanskom prometu nalazi od 9. listopada je 2017., je David Swift. Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.