Međugorje: "nešto čudesno nastalo iz malog naroda" | Jabuka.tv

Međugorje: “nešto čudesno nastalo iz malog naroda”

Papa Franjo i službeno je odobrio hodočašća u Međugorje. Ta je vijest u Međugorju primljena s oduševljenjem, a s vjernicima posljednjih dana razgovaraju brojni mediji, između ostaloga, njihovo je mišljenje htio čuti i reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Dođite i molite se

No, ova odluka ne znači i rješavanje statusa Međugorja koje se još čeka. Iz svega se može iščitati da Papa poručuje kako je Međugorje posebno mjesto, možete doći ovdje i moliti se, objavio je Medjugorje-info.com.

Na kraju svake mise 12. svibnja u Međugorju, na svim jezicima, čitao se upravo Papin stav o hodočašću što je izazvalo veliko oduševljenje među vjernicima.

Bio je to poseban trenutak s obzirom na to kakva je situacija, a ja vjerujem da su svi posebno osjećali da mogu doživjeti taj trenutak da Međugorje ide naprijed, kazala je Maja iz Zagreba.

S Papinom odluku slažu se i hodočasnici.

Bilo je i vrijeme da je službeno nakon svih ovih godina, smatra posjetiteljica koja je u Međugorje došla iz Londona.

Kako se radi o velikoj odluci za Međugorje, potvrdio je i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Ovo je velika vijest i za Međugorje i za sve koji su vezani za njega diljem svijeta. Međugorje je pokret, nešto čudesno što je nastalo iz malog naroda, kazao je fra Marinko Šakota.

Ova odluka donesena je ni godinu dana nakon što je Papa imenovao monsinjora Henryka Hosera da se brine isključivo o Međugorju i njegovim potrebama oko hodočasnika.

Pitanje ukazanja odvojeno

S druge strane, pitanje ukazanja odvojeno je od ove objave jer ono još nije riješeno i službene odluke Vatikana o statusu Međugorja nema. Tako nije poznato hoće li Međugorje biti svetište ili pak mjesto ukazanja ili nešto drugo, no fra Marinko Šakota ističe da je i ova Papina odluka veliki korak prema odluci da Međugorje postane svetište.

Hvala Bogu na ovoj Papinoj odluci. Ljudi će sada moći slobodno dolaziti u Međugorje i posjećivati ga sa svih strana svijeta. Draga Gospe, zahvali Bogu na ovoj Papinoj odluci, kazao je za Večernji list izuzetno sretni engleski hodočasnik Bob Livingston koji je stigao iz Londona.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

  • Moze papa itekako zabraniti djelovanje ukoliko tako odluci ili zeli, tj ako procjeni da ima razloga za to. I tko god je Katolik, duzan je to postovati. A mozes ti i kuci sam sebi misu napraviti, ne znaci da si sa gledista Svete Stolice u pravu.

 • Samo novac , novac , pogledajte imovinu one Gospine djece , zašto se bogatit na muci i zavjetima jadnog naroda , Gospe tebi slava i hvala , ali ono je postalo mjesto zavisti , psovke , mržnje , najmanje molitve…

 • Koje čudo, kakvo čudo, a takozvani vidioci neka razdjele svoje bogatstvo sirotinji, možda bih im onda i povjerovao, a ovako u što da vjerujem u što se to ima vjerovati u tom Međugorju. Ja vjerujem u Svevišnjeg gdje god da se nalazim ne treba mi Međugorje i takozvana ukazanja tamo dolje.

 • Nemate vi pojma šta pišete..🤓…Blaženi što povjerovaše,a ne vidješe.Što se tiče njihovog tkz.”bogatstva”,za to će kad dođe vrijeme odgovarati,mene zanima mjesto,molitva,a sve ostalo je nebitno.

  • Zapravo, griješiš. Ono što bi trebalo zanimati i što jest bitno jest prvenstveno ispovijed, a ne „mjesto“ i/ili „molitva“, kao takvi, pa ni Gospa, čak niti vjera (sve u smislu replike na tvoj upis jer je evidentno iz istog da je tvoja „vjera“ opterećena, u smislu opresije tj. suprotnosti „bogatstvu i viđenju“, i opterećena sudom tj. određenim osobama kojima si već presudio) već autentičan susret sa Isusom – susret sa milosrđem u sakramentu ispovijedi posredstvom svećenika gdje sakrament djeluje „ex opere operato Christi“ tj. neovisno o osobi svećenika. Tu se upravo lome đavolske spone ropstva koje vežu čovjeka. Poslije susreta sa Isusom, ako do toga uopće dođe, sve odjednom ne postaje “sjajno i bajno” tj. “ružičasto”, već slijedi težak put (s’ Isusom) koji je Krist već prošao, tako da imaš čvrsto pouzdanje da te nikada neće ostaviti sve dokle god osobno ne želiš biti robom, sve dakle dok želiš biti slobodan i u slobodi ljubiti Boga i bližnjega, na kom putu si sam sebi najveći neprijatelj. “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.” (usp. Mt 16, 24)

 • Međugorje je vezano za navodna ukazanja.
  Po njima je postalo poznato.
  Čudno je reći, nije važno je li se Gospa ukazala ili ne.
  Dakle, Međugorje je neodvojivo od navodnih ukazanja, htjeli mi to priznati ili ne.
  Mudar čovjek gradi kuću na Stijeni.

Komentiraj: