Medo iz Ljubuškog dobio dom

Medvjedić koji je pronađen u Hercegovini, u blizini Ljubuškog dobit će svoj dom, i to u novom Zoološkom vrtu koji kompanija Bingo otvara u Tuzli, javlja RSG radio.

Podsjetimo, nekoliko grupa na Facebooku objavilo je vijest s fotografijama malog medvjeda koji je ozlijeđen i bez nazočnosti majke.

Korisnici društvenih mreža su se angažirali te krenuli u potragu za najboljim rješenjem za malenog medvjedića, no srećom ubrzo će dobiti siguran dom.

Inače, Velebitsko utočište za mlade medvjede Kuterevo u Hrvatskoj, je upoznato s ovim slučajem, a Ivan Crnković iz ovog utočišta je rekao kakoje najbolje da se medvjedić vrati na mjesto gdje je pronađen, da se promatra i vidi hoće li se udružiti s majkom ponovo. U divljini im je najbolje, jer su tamo dosta pametniji nego u izolaciji, prenosi Bljesak.info. Ukoliko se bude vraćao nazad, kaže Crnković, medvjedima u divljini kvari uvjete. Što se tiče pravnih procedura, kaže da postoje određeni protokoli, koji se moraju poštovati, te su u svakom slučaju bili spremni na suradnju s BiH za rješenje problema.


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.