Medicinski tim Oružanih snaga BiH ide u Tursku

Predsjedništvo BiH je na 6. izvanrednoj sjednici usvojilo zaključak o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica potresa. Međutim, nije precizirano kada će otići i koliko njih.

Iz Predsjedništva BiH rečeno je da su usvojili zaključak kojim se daje suglasnost Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine da uputi deklarirani Medicinski tim Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku.

Međutim, priopćenje nije stiglo iz press službe Predsjedništva, kako je to i uobičajeno, nego iz kabineta Denisa Bećirovića. U njemu se ne precizira kada će medicinski tim otići, koliko ljudi je u timu i što sve podrazumijeva.

Navedeno je pak da se donesenim zaključkom zadužilo Ministarstvo obrane BiH da po žurnom postupku poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi upućivanja mješovitog kontingenta Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica potresa.

Predsjedništvo BiH zadužuje Ministarstvo obrane BiH i da sagleda mogućnost doniranja opreme, potraživane od Republike Turske kroz zahtjev dostavljen prema NATO EARDCC, te pokrene proceduru njezinog mogućeg upućivanja.

Inače, pomoć Turskoj iz BiH je već stigla. Osim što bh. udruge prikupljaju i šalju potrepštine koje je Turska navela kao prioritet, u ovu su zemlju pogođenu potresom otišli pripadnici entitetskih civilnih zaštita te Gorske službe spašavanja.

(www.jabuka.tv)

 

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.