Mažoretkinje i folklorno društvo dočekali Poljake u Zračnoj luci Mostar

U Zračnu luku Mostar u utorak je sletio zrakoplov poljskog avioprijevoznika “LOT” koji je charter letom dovezao 161 putnika te je po prvi put napravljen zračni most između Mostara i Poljske.

Turisti iz Poljske dočekani su mažoretkinjama i članovima kulturno-umjetničkog društva koji su putnicima ponudili tradicionalne hercegovačke proizvode kao osvježenje.

Također, prve goste su dočekali i predstavnici mostarske gradske uprave predvođeni gradonačelnikom Marijom Kordićem baš kao i rukovodstvo mostarske Zračne luke.

U mostarskoj zračnoj luci napokon vidimo očekivani ‘šušur’ i to me veseli. Već godinu dana komuniciramo u vezi problema Zračne luke Mostar, a konačno se rad od godinu dana počinje vidjeti na terenu, počinju nam dolaziti turisti i evo, danas vidimo primjer najvećeg zrakoplova koji se može spustiti u našu zračnu luku. Nadam se da je ovo početak jedne fine priče jer Zračna luka Mostar može biti potencijal čitave Hercegovine, rekao je gradonačelnik Mostara Kordić.

Gradonačelnik je istaknuo kako je jako puno urađeno za oporavak Zračne luke Mostar.

Za mostarsku zračnu luku godišnje je osigurano dva milijuna maraka u nizu od četiri godine. Sjeli smo s Vladom HNŽ-a, riješili neke sporove, odrekli se kamata kako bismo maksimalno pogurali zračnu luku i slično. Zračna luka ne može preživjeti sama, znamo koliki je njezin potencijal i Gradska uprava je odlučila dati maksimalno energije i novca da sve skupa pokrenemo kako bismo imali funkcionalnu luku za razvoj turizma, koji nam je bitna strateška grana razvoja u ovom trenutku, zaključio je Kordić.

U utorak je u mostarsku Zračnu luku sletio 161 putnik, dok je s njega odletjelo 67 putnika.

Svečano smo dočekali let poljske kompanije ”LOT” koja po prvi puta u povijesti slijeće u Mostar. Uspostavili smo zračni most između Poljske i BiH, odnosno između Katowica i Mostara, koji će letjeti jednom tjedno od današnjeg dana do 30. rujna ove godine. Sve je to napravljeno u suradnji s tour-operatorom ”Rego Bis” iz Poljske, izjavio je ravnatelj Zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

Ljubić je nadodao kako je zadovoljan realizacijom ugovora koji je potpisan početkom veljače ove godine u poljskim Katowicama.

Ivan Ljubić (Foto: Fena)

Uz sve nedaće koje su nas čekale usput, od ograničenja kretanja putnika preko rata u Ukrajini pa sve do trenutne inflacije realizirali smo planirano. Uz veliki entuzijazam svih dužnosnika na vlasti, djelatnika Zračne luke Mostar uspjeli smo i nastavljamo s oporavkom i poslovnim razvojem u svim segmentima. Stvaramo ambijent za jednu novu pozitivnu priču, naglasio je ravnatelj mostarske Zračne luke.

Potom je dodao kako su tijekom ljeta najavljeni dolasci iz Italije, Bejruta, Libanona, Irske, Jordana.

Radimo na tome da vratimo stara tržišta, posebno vezana uz vjerski turizam, a otvaramo i nove letove i nova tržišta te radimo na dovođenju niskotarifnih prijevoznika, ustvrdio je Ljubić.

Hrvatska uskoro ide u ”Schengen” i naši turisti neće moći dolaziti preko Splita i Dubrovnika, tako da će Mostar biti poželjna zračna luka. Našu strategiju provodimo do kraja, dodao je.

Ispred Veleposlanstva Republike Poljske u BiH obratio se Bohdan Korzeniowski koji se nada kako će ovo biti početak uspostavljanje redovne linije između Mostara i Poljske.

Vjerujem da će kroz dvije tri godine biti linija između Mostara i nekog grada u Poljskoj, ako to ne bude Varšava. Prije tri tjedna smo otvorili redovnu liniju između Sarajeva i Varšave, povezali smo Bosnu s Poljskom, a sad je red i na Hercegovinu. Poljacima je Hercegovina dobro poznata, rado dolaze u Mostar i Međugorje, a veliku ulogu igra i blizina Jadranskog mora, mišljenja je Korzeniowski.

(Fena)

6 komentara

  • Sletio avijon sa 120 putnika i mažoretkinje i torta. Ha, ha, ha. Tko je tu lud vise. Sto je tu dobro. Da bi zračna luka bila produktivna samo za place djelatnika svaki dan bi trebala sletiti ba 2-3 ovakva. Bogati ziva ako su ovi normalni. Sto sad opet im Vlada Federacije treba prebaciti 2-3 milijuna km za nagradu. Pa da Covic odredi kud sa tom lovom. Vise koštala ova cirkus zabava i naslikavanjem od dobiti slijetanja ovog avijona. Bravo, svaka cast trebali ste i par janjaca okrenuti kad vam ide tako.

  • Fala HDZ-u, čudo nije došao drug Čović, jer vođa je bolestan ako ne smisli svaki dan bilo što samo da je u medijima. Kult ličnosti. Teška patologija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.