Mazda slavi 50 milijuna proizvedenih automobila u Japanu

15. svibnja s proizvodne trake je sišlo 50-milijunto vozilo koje je Mazda proizvela u Japanu, a to se dogodilo nakon 87 godina od prvog proizvedenog vozila.

Kada je u listopadu 1931. godine s trake sišlo prvo vozilo, bio je to kamiončić s tri kotača, u Mazdi vjerojatno nisu ni sanjali da će se pod tim brendom proizvesti 50 milijuna vozila u Japanu. I sve do 1960. Mazda je proizvodila teretna vozila.

Te prijelomne 1960. godine Mazda je predstavila svoj mikro automobil R360 Coupe i time je započela svoj put u proizvodnji putničkih automobila. Mazda u Japanu ima dvije tvornice, u Hirošimi i Yamaguchi.

Poseban način proizvodnje u obje tvornice omogućuje Mazdi da na istoj pokretnoj traci istovremeno proizvodi nekoliko modela, pa čak i male serije, te su tako obje tvornice prilično efikasne i prilagodljive.

Tijekom 2016. i 2017. napravili su i korak dalje kako bi te pokretne trake prilagodili i proizvodnji crossover modela.

Mazda ove fiskalne godine planira prodati 1.660.000 automobila, a u planovima je da do 2024. godine globalna prodaja naraste na 2 milijuna automobila. Tome bi trebala pomoći i veća proizvodnja modela opremljenih s tehnologijom sljedeće generacije i dizajna, a koja će krenuti već sljedeće godine, a novi program bi trebao omogućiti i bržu isporuku kupcima, prenosi Vidiauto.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.