Mayweather objavio pravila svoje sljedeće borbe: Ovo svijet dosad nije vidio

Borilačka javnost napokon je saznala po kojim će se to pravilima boriti Floyd Mayweather u svom sljedećem meču. Podsjetimo, neporaženi umirovljeni boksač borit će se na Rizin 13 spektaklu u japanskoj Saitama Areni na Staru godinu protiv 20 godina mlađeg japanskog kick-boksača Tenshina Nasukawe.

Radi se o kontroverznoj borbi koja je prvo službeno najavljena u Tokiju da bi se nakon povratka u SAD Mayweather predomislio i porekao da je išta dogovorio s čelnicima Rizina. No u nekom trenutku su uspjeli naći zajednički jezik i borba je opet potvrđena, piše Gol.hr.

Nažalost, Rizin je zbog povećeg honorara kojeg će isplatiti Amerikancu morao otkazati nekim borcima koji su bili najavljeni za Rizin 13 večer među kojima je i Cro Cop. No možda i bolje jer će se Mirka moći gledati u veljači u puno zanimljivijem meču u američkom Bellatoru protiv Royja Nelsona.

Na kraju je objavljeno i kako će se Mayweather i dvostruko mlađi Nasukawa boriti u ekshibicijskom meču, što god to za borilački sport značilo, a da se pritom ne radi o namještenim lažnim borbama, tzv. kečerima.

Ta ekshibicija imat će pravila dosad neviđena u borilačkom sportu. Radi se o boksu na tri trominutne runde u Rizinovim rukavicama, a najzanimljivije je što u ringu neće biti sudaca niti će biti proglašen pobjednik. To znači ni da će se borba brojati u njihovim karijerama.

Mayweatherov stožer tvrdi kako se radi o stvarnoj borbi, ali navijači se pitaju koliko će to biti baš stvarno. Nokaut bi donekle opravdao ovu čudnu kombinaciju pravila, a sve ostalo će najvjerojatnije izazvati dodatni podsmijeh navijača.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.