Matičari otkrili najbanalnije razloge za otkazivanje svadbi

Matičari iz jedne od središnjih beogradskih općina Milena S. i Rade M., koji desetljećima rade zajedno, otkrivaju koje su to najčešće svađe među mladencima i gostima koje su se odigrale pred njihovim očima, kroz dugi niz godina koliko obavljaju ovaj posao.

Obično bi vjenčanje i svadba trebali biti najsretniji dan u životu mladenaca, ali nerijetko se taj dan pretvori u pravi pakao, a događalo se da svađe kuliminiraju do te mjere da do vjenčanja uopće ne dođe.

Razlozi sa svađu su različiti, od onih najbanalnijih poput svađe oko bidermajera i glazbe, preko toga čiji stolovi su na boljoj poziciji, pa do prezimena koje će uzeti mlada, započinje priču sugovornica, koja posao matičarke u jednoj beogradskoj općini obavlja više od 20 godina.

Vjerovali ili ne, i danas se gleda tko je bio u četnicima, tko u partizanima. Na jednoj svadbi mladini su naručivali samo četničke pjesme, a kad su mladoženjini naručili “Sa Ovčara i Kablara” ovi su skočili da se tuku. Mladenci su jedva smirili goste, ali je do kraja bila napeta situacija, ispričao je matičar iz srpske prijestolnice.

Prema njihovim riječima, događaju se razne nesuglasice, oko mjesta za sjedenje, tko je glazbi okrenut leđima, zašto mladini mogu naručivati pjesme, a mladoženjini ne ili obratno, koliko je tko “bacio” na kićenje, pa do toga tko je više stavio u kuvertu, piše Telegraf.rs.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.