Matej Periš pokopan uz pjesmu ‘Moj lipi anđele’

Matej Periš pokopan je na groblju Lovrinac u rodnom Splitu. Obitelj i prijatelji nakon višemjesečne potrage i neizvjesnosti na vječni počinak ispratili su Periša (28).

Kako prenose mediji, otac tragično nastradalog momka Nenad je inzistirao da mediji i šira javnost ne sudjeluju na pogrebu, a poznanici i prijatelji za večeras su planirali oproštaj od Mateja.

Nakon zalaska sunca, večeras će se u 20 i 30 sati u splitskoj Trajektnoj luci od Mateja Periša oprostiti prijatelji, kolege, poznanici i brojni naši sugrađani.

Proteklih pet mjeseci svi su oni iščekivali ishod potrage za Splićaninom koji je, nažalost, tragično skončao i danas je sahranjen u krugu obitelji. Matej je bio skiper, zato su ga prijatelji i kolege odlučili ispratiti brodicama i svjetlosnim signalima.

Prijatelji su najavili kako će se okupiti na vanjskom vezu gdje pristaju kruzeri, a iz Lučke uprave doznajemo kako su im dali dozvolu za organizaciju ispraćaja.

Svi oni koji su poštivali apel oca Nenada, a žele se oprostiti od Mateja mogu nam se pridružiti na kruzerskom gatu, napisali su prijatelji Mateja Periša te pozvali sve zainteresirane sugrađane da sudjeluju u dostojanstvenom ispraćaju.

Matej je ispraćen uz pjesmu Olivera Dragojevića “Moj lipi anđele”, pokopan  je u zidnoj grobnici nedaleko od najboljeg prijatelja, a na jednom od vijenaca je pisalo “Voli te učiteljica”.

Podsjetimo, Matej Periš pronađen je nakon 140 dana potrage 19. svibnja u Dunavu kod Ade Huje, u Beogradu. Nestao je u noći između 30. i 31. prosinca 2021. godine, a prema rezultatima obdukcije Periš se te kobne noći utopio u Savi.

Također, obdukcija je pokazala da na njegovom tijelu nema vidljivih ozljeda koje bi ukazivale na nasilnu smrt.

(www.jabuka.tv | Photo: Davor Javorovic/PIXSELL)