Masovna tučnjava svatova, letjele boce, pepeljare, mladenci im poručili: Ajte svi u p… materinu!

Zbog masovne tučnjave za vrijeme svadbene večere u jednom zadarskom restoranu tijekom koje su, osim boca i pepeljara, letjele zubne proteze i stakla iz naočala, na Općinskom sudu u Zadru na uvjetnu kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine nepravomoćno je osuđen Ž. M. (58), piše Slobodna Dalmacija.

Zadranin se teretio za dva kaznena djela protiv života i tijela, a “krvava” večera, koja je završila odlaskom mladenaca, te mladoženjinom porukom gostima s mikrofona “ajte svi u p… materinu”, odigrala se oko 1.30 u noći 2013. godine.

Kako je utvrđeno na sudu, sukob je počeo nakon što je 58-godišnjak polio vodom prijatelja M.B. jer je na ples pozvao njegovu suprugu. Kad mu je njegov sin prigovorio, Ž. M. je prema njemu bacio staklenu bocu. No, kako se ovaj izmaknuo, staklena boca pogodila je u glavu njegovu suprugu A. B. koja je plesala na plesnom podiju.

Žena je zadobila otvorene rane desnog obraza i frakture osmog zuba, no sukob nije stao na tome, pa je Ž.M. nakon toga iz neposredne blizine udario i u nos pepeljarom M.B. koji je zadobio nagnječenja nosa i površinske ozljede glave.

Pepeljarom u glavu…

Osuđeni 58-godišnjak na sudu je ispričao da je te večeri mladoženji najprije prigovorio što na večeri sviraju “cajke” jer je on invalid Domovinskog rata, pa mu ta glazba smeta. Naveo je da bocu nije mogao baciti jer su na njemu bila tri konobara, a tri na M.B., dodavši kako je ovaj njega gušio i tukao šakom, a i on njega “normalno”. Njegova gospođa je, kako je rekao, od straha i šoka krenula prema vratima.

– Kada me pogodio pepeljarom izletjela mi je proteza, pao sam i uzeo pepeljaru i krenuo ga gađati, no promašio sam – posvjedočio je 58-godišnjak.

U tom me trenutku M.B. uhvatio rukama za vrat i počeo gušiti – rekao je na sudu, na što je M.B. objasnio da ga je 58-godišnjak udario tako da mu je izbio jedno staklo iz naočala.

… a onda i bocom u glavu

– Kad smo se potukli hrvali smo se, gurali, šaketali. Gađao sam ga čašom jer je on bocom gađao mog sina. Nevjesta mi je direktno sa svadbe otišla u bolnicu. Imala je porezotinu na desnoj strani lica i zub joj je razbijen – rekao je M.B.

Jedna od svjedokinja je dodala kako je zajedno sa suprugom 58-godišnjaka na podu tražila njegovu protezu.

– Čim mu je našla protezu, supruga je uzela torbu, napustila prostor i otišla u predvorje – kazala je.

Drugi svjedok je dodao kako se sve dogodilo u tri sekunde oko ponoći kada “mozak baš ne radi”.

Promili i ljubomora

Prilikom odmjeravanja kazne sud je kao olakotnu okolnost cijenio činjenicu da je 58-godišnjak neosuđivana osoba, te da je i on zadobio ozljede jer se radilo o međusobnom sukobu.

U dokaznom postupku, sutkinja Danijela Zubčić Poljak je utvrdila da je do sveukupnog fizičkog sukoba zapravo došlo jer je burno reagirao prema M.B. koji je njegovu suprugu pitao za ples, te ga zalio vodom i na taj način zapravo započeo ovaj daljnji niz međusobnih fizičkih sukoba i posljedica.
Svemu je, naravno pridonijelo i piće i ostale okolnosti mjesta i vremena sukoba.

Lom čeljusti

Zbog makljaže na svadbenoj večeri na sudu je odgovarao i sin R.B. Teretio se za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnju jer je Ž.M.koji je polio vodom njegova oca, pogodio pepeljarom u glavu.

Ovaj je pri tom zadobio prijelom lijeve jagodične kosti, te gornje čeljusti. U nastavku sukoba zaprijetio je i njegovoj kćeri poručivši joj je da će joj “ubiti i zaklati” roditelje.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • Hahahaha….ovo je u nas bilo svaki vikend do prije koju godinu, sad ove metro pederčine strah da ne pokvare šminku i sve mirno, potukli bi se oni al ko će bez šminke izdržati do jutra hahahaha (ovi muški danas veće picke od pravih picki)

 • Tko god se potuče u nečijoj svadbi triba ga razapet u centru grada da se pet dana cvrlja na suncu. Stoka neodgojena koja jedan od najvažnijih dana u životu mladenaca ukvari zbog svog pijanstva i gluposti

 • Dajte neke veselije teme tipa kriminala ludi dogovora za radna mjesta izbjegavanje u o radu u državnim ust i vedra čela ispod rasvjete pustite svatove,ispala proteza i šta sad

 • Vazne vijesti majko moja.
  Bolje bi bilo da ste napisali koje slovo o devetnicama i divnim propovijedima na Brigu i posjecenosti devetnica.
  Idete u Zadar da opisete tugu i jad i sramotu -crnjak
  Boze kud sve ovo vodi

 • Jebale vas cajke. Tko sluša srbijanske cajke i sličan glazbeni otpad je nazadne zaostale primitivne pameti.. Tipično hdz vladanje slušanje HR domoljubnih pjesama i cajki. Stidi se grade Zadre.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.