Maserati ostaje bez motora

Ferrari i Maserati više nisu obiteljski povezani, a uskoro bi i njihova poslovna suradnja trebala prestati.

Ferrari je još 2015. godine izašao iz FCA grupacije, ali je nastavio usko surađivati s Maseratijem čiji je glavni dobavljač motora. Benzinski V6 i V8 dragulji koje nalazimo u Ghibliju, Levanteu i Granturismu nose potpis Ferrarija, a tako će biti još neko vrijeme.

2021. godine ističe ugovor između dvije velike tvrke, a Maserati očito ne misli više raditi s Ferrarijem.

Pa kao što znate mi imamo ugovor.  Maserati je objavio da po isticanju istog, ne želi obnoviti ugovor. Stoga više nećemo isporučivati motore za Maserati“, pojasnio je prvi čovjek Ferrarija Louis Camilleri.

I pritom je konstatirao kako je to dobra stvar. Naravno, samo za Ferrari koji će tako osloboditi proizvodne kapacitete i usmjeriti ih na proizvodnju automobila. A tamo je zarada još bolja, piše Index.hr.

Podsjetimo, Maserati koristi Ferrarijeve motore od 2002. godine, a trenutno u asortimanu ima 3.0 V6 i 3.8 V8, oba twin turbo koncepta, te 4.7 V8 atmosferac. Postavlja se pitanje tko će biti novi dobavljač motora, a neki već spominju i američke brendove pod kapom FCA i šire. Ipak, teško je vjerovati da će tvrtka obnoviti vlastitu proizvodnju. Ali sve je moguće.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.