Markotić oštro osudio vandalski čin na spomeniku Ludvigu Pavloviću

V.d. gradonačelnika Grada Ljubuškog Vedran Markotić oštro je osudio vandalski čin nepoznatog počinitelja s obilježjima nogometnog kluba Crvena Zvezda, koji je u Studenim Vrilima između Posušja i Tomislavgrada oskrvnuo spomenik Ludviga Pavlovića.

Vandalski čin na spomeniku hrvatskog domoljuba i prve žrtve velikosrpske agresije u BiH, može se vidjeti i na fotografiji koja kruži društvenim mrežama.

Najoštrije osuđujem necivilizacijski, huliganski potez osobe na spomeniku hrvatskog domoljuba Ludviga Pavlovića, koji je dao svoj život za oslobađanje i obranu svog naroda od agresora. Zahvaljujući njemu, našoj legendarnoj HVO Postrojbi za posebne namjene koja nosi njegovo ime i svim braniteljima, među kojima su mnogi i položili živote za obranu ovih područja, danas je hrvatski narod slobodan narod, a Bosna i Hercegovina i Hrvatska slobodne zemlje.

Očigledno je kako ni dandanas tu činjenicu neki ne mogu prihvatiti niti je promijeniti pa jedino što im je preostalo je činiti ovakva kukavičja djela, kojima se uz to i hvale po društvenim mrežama.

Stoga, od nadležnih institucija i županijskog MUP tražim žurnu i temeljitu istragu u cilju otkrivanja i sankcioniranja počinitelja i najoštriju kaznu, rekao je Markotić.

Spomenik Ludvigu Pavloviću u Studenim Vrilima kod Posušja

Ludvig Pavlović Lutko rođen je u Vitini kod Ljubuškog 10. travnja 1951. godine. Bio je hrvatski iseljenički aktivist, najmlađi pripadnik Bugojanske skupine koja je organizirana s ciljem rušenja komunističkog režima nakon sloma Hrvatskog proljeća. Poginuo je 18. rujna 1991. pod nerazjašnjenim okolnostima u sukobu s kolonom JNA u Studenim Vrilima pred rat u Bosni i Hercegovini.

Njegovo ime nosila je Postrojba za posebne namjene Ludvig Pavlović u sastavu Hrvatskog vijeća obrane, koja je dala nemjerljiv doprinos za obranu ovih prostora od agresora, navodi se u priopćenju.

Fotografija kruži društvenim mrežama: Zvezdaš urinirao po spomeniku Ludvigu Pavloviću

(www.jabuka.tv/Foto: Ljportal.com)
9 komentara

    • Postoje vrlo ozbiljne indicije, navodno i sudionici događaja, da tamo nije ni ubijen.. Još jedna nerazjašnjena priča, valjda će se nekad znati..

  • Jeftini populizam v.d. gradonačelnika. Prozovi da se nađu ubojice Ludviga. Svi vi koji to zataškavate i ne poduzimate ništa po tom pitanju, pišate po njegovu grobu svaki dan

  • Vidite li vi da ovo radi treća strana da zavadi Hrvate i Srbe da se glože između sebe a oni ruke trljaju.Jučer u Dobriču danas Studena vrila a najveći trovač je ljubitelj goblema iz Mostara inače veliki Mostarac i voditelj centra za (ne)mir.Jer ljudi moji malo skontajte kome ovo treba tako isto u Mostaru se pojavi na svim ulazima u grad veliko “U”na sabraćajnim znakovima isti šablin ista ruka.Upamtite ako ikad policija otkrije ko ovo sve radi vidjet ćete da Safa iza svega stoji jer treba opravdati pare koje dobija.Ukinite njegovo financiranje i više nećete imati problema sa grafitima pozzzz za sve dobronamjerne ljude

  • Tko ga je ubio?Ubili su ga današnji veliki Hrvati koji danas okolo hodaju s iskaznicama raznih tajnih službi.Imaju najmanje čin pukovnika,odlične plaće i ugledni su građani.Prije rata im je bilo isto tako sve dozvoljeno(prekucavanje broja šasije,razni sitni kriminal…) jer su iz “podobne”kuće.Svi ih dobro poznajemo ali imena nitko ne smije izustiti.A ti Lutko imaš vremena dobro razmisliti jesi li bio naivan ili ne.Za mene si heroj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.