Marko Tomas ipak neće propustiti Eurobasket

Marko Tomas nije teže ozlijeđen i ostaje u igračkom kadru za Eurobasket, ali će propustiti pripremni turnir u zagrebačkoj Areni.

“Dijagnostički pregledi ultrazvukom i magnetskom rezonancom potvrdili su da se kod Marka Tomasa radi o istegnuću mišića lista te da nema nikakve rupture. Markov nastup na Eurobasketu nije upitan, ali će propustiti pripremni turnir u Zagrebu”, izjavio je glavni liječnik hrvatske košarkaške reprezentacije dr. Miran Martinac.

“Za oporavak od takve ozljede potrebno je nekoliko dana mirovanja uz provođenje terapije s kojom smo već započeli”, zaključio je dr. Martinac, prenosi Hina.

Tomasova ozljeda, s obzirom na njegovu povijest i dvije godine izbivanja iz reprezentacije upravo zbog zdravstvenih problema, u prvom je trenutku šokirala njegove suigrače i izbornika Velimira Perasovića.

“Nije lako kad se to dogodi bilo kojem igraču, pogotovo u ovoj fazi priprema. Težak je to udarac za sve. Dosta radimo i na preventivi, baš kako bi izbjegli ovakve situacije, ali na neke stvari ne možemo utjecati”, rekao je Perasović komentirajući ozljedu igrača na čijem je povratku u reprezentaciju baš on inzistirao.

Tomas je u reprezentaciji Hrvatske imao ogromnih pehova i zbog ozljeda je propustio tri zadnja europska prvenstva.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: