Marko Perković Thompson dobio zabranu nastupa u Austriji

U subotu se u dvorani Bezirkssporthalle u gradu Kremsmünsteru u Austriji trebao održati koncert Marka Perkovića Thompsona, no koncert je na inicijativu nekoliko stranaka i građanskih antifašističkih organizacija u zadnji tren otkazan, piše jutarnji.hr

Vijest donosi portal nacionalne televizije ORF koji Thompsona i njegov bend opisuje kao ultranacionalističke glazbenike protiv čijeg su koncerta prosvjedovali stranka Zelenih, SPÖ (socijaldemokratska stranka) i antifašisti.

Willy Mernyi, predsjednik memorijalnog odbora Mauthausena, u kojem je tijekom Drugog svjetskog rata bio lociran koncentracijski logor Mauthausen-Gusen, opisao je taj događaj kao sramotu i u ime onih koji su preživjeli logor pozvao da se ‘ovaj desničarski koncert’ zabrani.

Kako piše austrijska novinska agencija APA, koncert je otkazan u četvrtak poslijepodne.
Austrijski portal podsjeća da su Thompsonu već zabranjeni nastupi u Švicarskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj.

‘Gornja Austrija nije scena ekstremnih desničarskih sastanaka i događaja’, istaknula je Bettina Stadlbauer, šefica SPÖ-a Gornje Austrije.

Na službenoj stranici glazbenika na Facebooku od jutros stoji poziv za subotnji koncert, no u komentarima su već korisnici primijetili da je koncert otkazan.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.