Marinu Čiliću smanjena kazna: Nastupa već od idućeg tjedna

Kazna Marina Čilića izrečena zbog dopinga smanjena je s devet mjeseci na samo četiri mjeseca što znači da hrvatski tenisač može nastupati već od 26. listopada.

Žalbeno vijeće Arbitražnog suda za sport (CAS) poništilo je kaznu koju je Marinu Čiliću izrekao Međunarodni teniski savez (IADT). Arbitražni sud djelomično je prihvatio žalbu hrvatskog tenisača na odluku neovisnog antidopinškog tijela IADT-a koje je Marina kaznilo s devetomjesečnom suspenzijom zbog dopinga.

Marinu je spomenuta kazna sada smanjena s devet na četiri mjeseca koja se tako završava danas u ponoć. Marin ponovno može nastupati na turnirima od subote 26. listopada. Uz to, bodovi za rang listu i novac iz nagradnog fonda koji su osvojeni između 2. svibnja i 25. lipnja 2013. godine bit će mu vraćeni.

Čilić će nastupiti na turniru Paris-Bercy koji se igra od ponedjeljka 28. listopada. U Hrvatskom teniskom savezu najavili su da će Marin pričati na konferenciji za novinare u Bercyju, a hrvatskim će se novinarima obratiti na konferenciji u Zagrebu po povratku iz Francuske.

(www.24sata.hr)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.