13 najironičnijih činjenica ikada

Koliko život može biti ironičan vjerojatno su mnogi od vas iskusili na vlastitoj koži. Na neke stvari ne može se utjecati, stoga se ne treba niti živcirati. Portal Buzzfeed naveo je nekoliko najironičnijih činjenica ikada, a mi vam donosimo najbolje od njih.

1. Idejni začetnik i pokretač stranice za upoznavanje Match.com izgubio je djevojku zbog toga jer je ona na istoj stranici pronašla drugog muškarca.

2. Thomas Midgley Jr. bio je američki inženjer i kemičar koji je kreirao sistem koji bi pomagao ljudima da se ustaju iz kreveta. Sustav je trebao pomagati nepokretnim ljudima, a kreator je umro od gušenja u dobi od 55 godina kada se slučajno zapetljao u užad uređaja.

3. Jedini član benda ZZ Top koji nije imao bradu zove se Frank Beard (brada).

4. U New Orleansu 1985. godine spasioci koji rade na bazenima organizirali su tulum. Parti je priređen kako bi se proslavila godina dana rada da se nitko nije utopio, ali na istom tom tulumu jedan čovjek je upravo tako stradao.

5. Vlasnik Segwaya umro je dok je vozio Segway.

6. Clement Vallandingham, odvjetnik koji je branio klijenta od optužbe za ubojstvo, pokušavao je dokazati da je žrtva mogla sama sebe slučajno upucati pištoljem. Dok je glumio tu scenu, Valladingham je slučajno u sebe ispalio metak.

7. Jednom prilikom Charlie Chaplin se prijavio na natjecanje za dvojnika samog sebe. Zanimljivo je da nije dospio niti u finale natjecanja. Isto se dogodilo i legendarnoj Dolly Parton.

8. Osuđeni ubojica Michael Godwin pet je godina čekao na smaknuće na električnoj stolici, nakon čega mu je kazna smanjena na doživotni zatvor. Godwin se ipak nije spasio od struje, budući da je spržen kada je gol sjeo na metalnu zahodsku dasku. Dok je pokušavao popraviti svoj televizijski set, zagrizao je u žicu i struja ga je ubila. Sudbini očito nije uspio umaknuti.

9. Alexander Graham Bell, izumitelj telefona, nikada nije pričao putem istog sa svojom majkom i ženom, jer su one bile gluhe.

10. Sv. Patrik, zaštitnik Irske, zapravo je bio iz Walesa.

11. Kanadsko sveučilište jednom je prilikom dijelilo kondome s porukom zaklamanom na pakiranje. Nažalost, klamerica je probila prezervative, što ih je učinilo neupotrebljivima.

12. Barry Manilow je 1976. pjevao hit pjesmu ‘I write the songs’, ali tu pjesmu on nije napisao.

13. Stogodišnji rat zapravo je trajao 116 godina.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.